Zaharova o ukrajinskom napadu na elektranu u Zaporožju: "Svetska zajednica da odgovori na akt nuklearnog terorizma"

07.04.2024

22:13

0

Troje zaposlenih u nuklearnoj elektrani Zaporožje povređeno je u današnjem napadu

Zaharova o ukrajinskom napadu na elektranu u Zaporožju: "Svetska zajednica da odgovori na akt nuklearnog terorizma"
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da svetska zajednica treba da osudi današnji napad Ukrajine na nuklearnu elektranu Zaporožje.

- Svetska zajednica je u obavezi da prepozna i odgovori na akt nuklearnog terorizma kijevskog režima - napisala je Zaharova na društvenoj mreži "Telegram", prenosi RIA.

Zaharova je upitala "koliko još puta treba Oružane snage Ukrajine da napadnu nuklearnu elektranu Zaporožje, pa da Zapad i to čudovište Zelenski, koje su oni stvorili, prestanu da ponavljaju ovaj smrtonosni akt".

Profimedia
Zaporoška nuklearna elektrana

 

Ona je američkog predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca nazvao "zaštitnicima divljih životinja" i upitala da li su svesni da "njihovi napadi neće ništa za sobom ostaviti".

Troje zaposlenih u nuklearnoj elektrani Zaporožje povređeno je u današnjem napadu dronovima Oružanih snaga Ukrajine na tu elektranu, saopštila je ranije danas ruska kompanija Rosatom.

Jedan od troje povređenih je u teškom stanju, a na elektrani ne postoji veća šteta i nivo radijacije nije preko prirodne mere, prenose RIA Novosti.

Prethodni napad na ovu nuklearnu elektranu bio je 5. aprila.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike