Američki analitičar: Ukrajinu čeka brzi kolaps, a ne spora kapitulacija

07.04.2024

18:37

0

Biće slično urušavanju mosta u Baltimoru kada je u njega udario brod - rekao je Džonson

Američki analitičar: Ukrajinu čeka brzi kolaps, a ne spora kapitulacija
Copyright Profimedia

Ukrajinu čeka brzi kolaps zbog nedostatka municije i vojnika, ne radi se o postepenoj kapitulaciji, smatra bivši analitičar CIA Lari Džonson.

- Kada dođe do kolapsa, a verujem da će to biti kolaps, a ne postepena kapitulacija, biće slično urušavanju mosta u Baltimoru kada je u njega udario brod. Biće teško i brzo i NATO treba da misli šta će raditi posle toga - rekao je Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Dialogue Works".

Prema njegovim rečima, prvobitno obučeni oficiri i redovna vojska Oružanih snaga Ukrajine već su ubijeni ili ranjeni. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine doživljavaju akutnu nestašicu tenkova i artiljerijskih oruđa, objasnio je on.

Profimedia
 

- Ponestaje im municije i artiljerijskih granata. Primorani su da grebu i mole SAD, a Sjedinjene Američke Države jedva da imaju dovoljno za dva, tri dana - zaključio je Džonson.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u utorak na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga zemlje izjavio da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, od čega više od 1.200 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila.

Ministar je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da ih potiskuje ka zapadu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike