Medvedev ismejao sankcije Zapada: Navikli smo, osvetićemo se, i u ovom ratu pobeda će biti naša

24.02.2024

15:01

0

Savet Evropske unije usvojio je dan pre dvogodišnjice rata 13. paket ograničenja usmeren uglavnom na fizička lica

Medvedev ismejao sankcije Zapada: Navikli smo, osvetićemo se, i u ovom ratu pobeda će biti naša
Dmitrij Medvedev - Copyright Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Bivši ruski predsednik i aktuelni zamenik šefa ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev oglasio se povodom novih sankcija koje su zapadne zemlje uvele Moskvi, rekavši da to neće slomiti zemlju i da one više nisu usmerene protiv političara, već protiv običnih građana.

- Navikli smo na njihova beskrajna ograničenja i naučili da živimo sa njima. Ali ono na šta danas želim da vam skrenem pažnju jeste da ove zabrane više nisu usmerene protiv vlasti ili privrede u zemlji, kako naš protivnik voli da priča. Okrenute su protiv celokupnog stanovništva Rusije. Na primer, zabrana platnog sistema Mir i ograničenja aktivnosti kompanija koje se bave stambenom izgradnjom u zemlji - napisao je Medvedev na svom kanalu na Telegramu.

- Razlog je jasan - što je gore za građane Rusije, to je bolje za zapadni svet. Neka se svi tamo muče. Samo treba da se setimo ovoga i da im se osvetimo gde god je to moguće. Oni su naši neprijatelji - dodao je.

Osim toga, Medvedev je pozvao da se zapadnim neprijateljskim zemljama stvaraju teškoće u ekonomiji, izaziva nezadovoljstvo javnosti nesposobnom politikom zapadnih vlasti i da se razvijaju i promovišu međunarodna rešenja koja zadiru u interese zapadnog sveta.

- U ratu je kao u ratu. I u ovom ratu pobeda će biti naša! - zaključio je on.

Savet Evropske unije usvojio je dan pre dvogodišnjice rata 13. paket sankcija protiv Rusije koji uključuje 194 fizička i pravna lica.

- Savet EU doneo je odluku da uvede ograničavajuće mere protiv 106 fizičkih i 88 pravnih lica. Restriktivne mere EU zbog radnji koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine do sada su uvedene protiv više od 2.000 fizičkih i pravnih lica - navodi se u saopštenju.

Pored toga, u novi paket sankcija EU je uključila i 27 kompanija i organizacija zbog navodne podrške ruskom vojno-industrijskom kompleksu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike