Mask odbacio mogućnost da Ukrajina pobedi u sukobu sa Rusijom: Položaj Kijeva slabi iz dana u dan

20.02.2024

18:00

0

Mask je istakao da je jedino pitanje „koliko će ih umreti pre nego što se ta realnost prihvati“

Mask odbacio mogućnost da Ukrajina pobedi u sukobu sa Rusijom: Položaj Kijeva slabi iz dana u dan
Copyright Profimedia

Ilon Mask je ponovio uverenje da će Ukrajina izgubiti u sukobu sa Rusijom, tvrdeći da pozicija Kijeva u svim budućim mirovnim pregovorima slabi sa svakim danom neprijateljstava.

Milijarder je u okviru objave na Iksu (bivši Tviter) rekao da se sprema panika među pristalicama Ukrajine u SAD, gde republikanci u Predstavničkom domu blokiraju preko 60 milijardi dolara nove pomoći Kijevu.

- Za mnoge je ovo poslednja velika isplata koju će ikada videti. Reći će sve samo da bi je dobili - rekao je Mask, odgovarajući na razgovor koji je započeo njegov bivši kolega iz Pejpala David Saks.

- Vreme je za prekid vatre i mirovne pregovore između Ukrajine i Rusije. Ukrajina je izgubila ovaj rat i to ništa neće promeniti - odgovorio je popularni nalog Volstrit Silver, koji komentariše finansijske i opšte vesti. Predviđa se da američka pomoć, ako bude poslata, neće preokrenuti tok sukoba.

Mask se složio, rekavši da je jedino pitanje „koliko će ih umreti pre nego što se ta realnost prihvati“.

- Mirovni sporazum je trebalo da bude sklopljen pre godinu dana. Od tada su hiljade momaka umrle uzalud i položaj Ukrajine je svakim danom sve slabiji - dodao je on.

AP Photo/Libkos
 

U prvim nedeljama otvorenih neprijateljstava Moskva i Kijev su unapred odobrili ukrajinski mirovni sporazum 2022. Ukrajinska vlada je na kraju odbacila nacrt sporazuma i nastojala je da porazi Rusiju na bojnom polju uz pomoć Zapada. Glavni pregovarač Kijeva, Dejvid Arahamija, priznao je prošle godine da je Boris Džonson, koji je u to vreme bio premijer Velike Britanije, uticao na ishod pregovora.

Mask se nedavno složio i sa Saksovim stavom da je iz američke perspektive sukob u Ukrajini „rat laži“, u smislu „kako je počeo, kako teče i kako će se završiti“.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike