Veoma važna pobeda! Ruska vojska u potpunosti zauzela Avdejevku - Putin čestitao!

17.02.2024

21:38

0

Zauzimanje grada je izvela ruska vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva

Veoma važna pobeda! Ruska vojska u potpunosti zauzela Avdejevku - Putin čestitao!
Vladimir Putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su Oružane snage Rusije u potpunosti preuzele kontrolu nad Avdejevkom, gradom u Donjeckoj oblasti.

Kako se navodi, zauzimanje grada je izvela ruska vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva, prenosi RIA. Ukrajinske snage su prethodno napustile Avdejevku, saopštio je komandant operativno-strateške grupe trupa "Tavrija" Aleksandar Tarnavski.

On je na Telegramu naveo da na taj način nije dozvoljeno opkoljavanje ukrajinskih snaga i da su vojnici zauzeli odbrambene položaje na određenim linijama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskoj vojsci na zauzimanju Avdejevke, rekavši da je reč o važnoj pobedi, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Vladimir Putin je u Kremlju saslušao izveštaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke. Predsednik je čestitao našoj vojsci i borcima na tako važnoj pobedi - naveo je Peskov, prenosi RIA.

Šojgu je prethodno podneo izveštaj Putinu u kojem je naveo da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike