Kralj Čarls popustio: Sklopio novi dogovor sa princom Endruom, braća na korak do pomirenja?

03.10.2023

20:34

0

Mesecima se naširoko izveštavalo da je srednji sin kraljice Elizabete II primoran da napusti ložu jer ne može da priušti održavanje ogromnog imanja

Kralj Čarls popustio: Sklopio novi dogovor sa princom Endruom, braća na korak do pomirenja?
Princ Endru i kralj Čarls III - Copyright Profimedia

Nakon višemesečnog sukoba između britanskog kralja Čarlsa III i princa Endrua oko stanovanja, braća su navodno konačno postigla dogovor.

Prema britanskom Miroru, osramoćeni vojvoda od Jorka dobio je „odgodu izvršenja“ izbacivanja iz kraljevske lože sa 30 soba u Vindzoru, nakon što mu je kralj predložio da se useli u praznu četvorosobnu Kolibu Frogmor, koja je ranije pripadala princu Hariju i Megan Markl.

Tvrdi se da je tokom privatnog sastanka u Balmoralu u avgustu Endru uspeo da ubedi brata da mu da više vremena da dokaže da može da dođe do potrebnih sredstava da plati očajnički potrebne popravke na velikom imanju.

Za restauraciju lože navodno je potrebno više od 2 miliona i 400 hiljada dolara, a prema Miroru, Endru je već potrošio 380.000 dolara na popravke krova.

Loža je Endruova zvanična rezidencija od 2004. godine, a on trenutno tamo živi sa svojom bivšom suprugom Sarom Ferguson, pod 75-godišnjim zakupom.

Dugi niz godina to je omogućavala godišnja subvencija od oko 500.000 dolara, isplaćivana Endruu od privatnog imanja njegove pokojne majke, što je Čarls prekinuo u aprilu ove godine.

Profimedia
 

Endru, koji je bio primoran da napusti kraljevske dužnosti pre nego što je rešen slučaj seksualnog zlostavljanja Virdžinije Roberts Džufri navodno je odbio da preda ključeve dok je posao obnove krova koji je Čarls platio u junu bio u toku.

U to vreme Dejli mejl je izvestio da je Endru bio zabrinut da se „možda nikada neće vratiti“ ako bude otišao.

Mesecima se naširoko izveštavalo da je Endru primoran da napusti ložu jer ne može da priušti održavanje ogromnog imanja, koje, pored brojnih soba, ima bazen i teniski teren.

U početku je kralj to koristio kao izgovor da ga izbaci u korist nekoga ko bi mogao da plati njegovo održavanje, ali nakon Endruovog manevra bio je primoran da sačeka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike