Tokom potrage za Medlin Meken nađeno nekoliko predmeta: Nemačka policija istražuje objekte koji bi mogli da ih usmere ka rešenju slučaja

01.06.2023

13:38

0

Rezultati će biti poznati u narednim nedeljama

Tokom potrage za Medlin Meken nađeno nekoliko predmeta: Nemačka policija istražuje objekte koji bi mogli da ih usmere ka rešenju slučaja
Copyright Profimedia METROPOLITAN POLICE

Nekoliko predmeta pronađeno je tokom pretrage portugalskog rezervoara pokrenute zbog nestanka Medlin Meken, rekli su nemački zvaničnici.

U kratkom saopštenju dodali su da je prerano govoriti da li su predmeti koji se analiziraju povezani sa nestalom Britankom.

Portugalijska policija, uz pomoć nemačkih kolega, pretražila je jezero Arade u Portugaliji prošle nedelje.

Medlin je nestala iz odmarališta u Algarveu u maju 2007.

Policija kaže da će se istraga protiv 46-godišnjeg nemačkog državljanina Kristijana Bruknera, koji je imenovan kao "arguido" ili zvanični osumnjičeni, nastaviti još neko vreme.

Kristijan Volters, tužilac grada Braunšvajga, rekao je da će predmeti pronađeni u Portugaliji biti ispitani u narednim nedeljama.

Profimedia
 

- Zahvaljujemo se svim službenicima koji su učestvovali u potrazi. Saradnja između portugalijske policije, britanskih oficira i nemačke savezne policije bila je izvanredna i veoma konstruktivna - dodao je on.

Teška mašinerija, psi tragači i pijuci korišćene su tokom trodnevne potrage koja je usledila na zahtev nemačkih istražitelja koji veruju da je osuđeni seksualni prestupnik Brukner glavni osumnjičeni za njen nestanak.

On je trenutno u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja žene u Praja da Luzu 2005. Brukner negira bilo kakvu umešanost u Medlinin nestanak, ističući da je bio "kilometrima daleko" sa jednom Nemicom u trenutku kada je ona nestala.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike