Šta se desilo sa „nemačkom Medlin”? Inga Gerike (5) je nestala, a tragovi su vodili do pedofila kod koga je pronađena lutka koja liči na nju

11.03.2023

09:00

0

Policija je naišla na osumnjičenog, ali je obustavila slučaj

Šta se desilo sa „nemačkom Medlin”? Inga Gerike (5) je nestala, a tragovi su vodili do pedofila kod koga je pronađena lutka koja liči na nju
Inga Gerike - Copyright Policija Sachsen-Anhalt Nord

Navodi o istražnim greškama u slučaju nestale devojčice Inge Gerike, koja je u vreme nestanka imala pet godina, postaju sve brojniji. Sada je saopšteno da tragovi osuđenog pedofila nisu dovoljno detaljno praćeni i da su dosijei izgubljeni.

Posle osam godina, od devojčice i dalje nema traga.

U četvrtak će se odbor za unutrašnje poslove državnog parlamenta baviti Inginim slučajem. Berlinski advokat Štefen Šope, koji zastupa brata devojčice koja je nestala pre skoro osam godina, iznosi ozbiljne optužbe. Između ostalog, navodi se da su inspektori iz Berlina zadržali dosije od 1.900 stranica.

Dosije je o berlinskom pedofilu Martinu H. (41), koji se već nalazi u zatvoru.

- Poreklom je iz okoline Stendala, nedaleko od Vilhelmshofa, gde je Inga nestala - rekao je advokat za nemački portal „Bild".

On poseduje i trošnu kuću u Šoderu kod Desaua. Kada je policija upala u nju 2016. godine, pronašla je zazidane prozore i zvučno izolovana vrata, dušeke u podrumskoj tamnici, vezivni materijal i igračke za devojčice.

Printscreen/Google Maps
 

U berlinskom stanu tog muškarca policija je otkrila seks lutke od silikona, koje su pravljene da podsećaju na petogodišnje i šestogodišnje devojčice. Za jednu od njih se kaže da je ličila na Ingu.

- U maju 2015. godine, ubrzo nakon Inginog nestanka, ovaj prestupnik je koristio bager na svom imanju - kaže advokat.

U istom periodu muškarac je demontirao svoj automobil na imanju.

- Istražitelji Stendala su odbacili trag jer su verovali u alibi čoveka. Međutim, alibi je, prema mom mišljenju, veoma sumnjiv - rekao je Šope, ali nije smeo da otkrije nikakve detalje.

Petogodišnja Inga Gerike poznata je od svog nestanka kao „nemačka Medlin”.

Kada je nestala?

Inga je nestala 2. maja 2015. iz šume u Šenebeku, u saveznoj doržavi Saksonija-Anhalt, tokom roštiljanja.

Interantional missing persons wiki
 

U trenutku nestanka bila je u poseti gradu Stendal.

Otišla je da skupi drva za logorsku vatru sa drugom decom u šumi, ali se iz nje nije vratila i od tada joj se gubi svaki trag.

Zašto je njen nestanak povezan sa Medlin Meken?

Kao i u Medlininom slučaju, devojčica je nestala bez traga.

Potraga sa psima tragačima i policijskim helikopterima pokazala se neuspešnom.

Policajci nisu ništa uradili, uprkos tome što je više od 1.000 pomagača, uključujući vatrogasce i policajce, tragalo za njom.

Nisu našli ništa što bi ih navelo u kom pravcu da nastave potragu.

Policija je tada saopštila da sumnja da je devojčica kidnapovana.

Šef istrage Rejmar Klokcajm rekao je novinarima u Nemačkoj da je njen nestanak „neobjašnjiv i neverovatan", kao da je „isparila sa lica Zemlje“.

Nemački portal „Bunte" je u maju 2020. pisao da samo nekoliko slučajeva nestalih osoba nije rasvetljeno u Nemačkoj i da je„jedan od njih i slučaj Inge.

Za ovaj medij pričao je profajler Aksel Peterman, koji je rekao da nema prepoznatljivog motiva, nema mesta zločina, nema tragova zločina ni tela.

Uprkos petogodišnjim molbama policije i nuđenju nagrade od 25.000 evra za informacije koje bi dovele do nje, Inga nikada nije pronađena.

Od tada se u nemačkim medijima tvrdi da je Kristijan B. rezervisao parking-mesto na odmorištu udaljenom manje od 95 kilometara od mesta gde je Inga nestala.

Profimedia
Kristijan B.

Devet meseci kasnije, njegova oronula seoska kuća u Nojvegerslebenu pretresena je zbog nestanka devojčice.

Ali istraga nikada nije pokrenuta i slučaj Kristijana B. je ubrzo zatvoren.

Osuđeni nemački pedofil izdržava sedmogodišnju kaznu u Nemačkoj zbog silovanja penzionerke u Praja da Lušu u Portugaliji.

U oktobru prošle godine nemački tužioci su ga optužili za tri krivična dela teškog silovanja i dva dela seksualnog zlostavljanja dece, za šta bi mogao da dobije 17 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike