Potraga za Medlin Meken: Policija će pretražiti rezervoar na kome je boravio glavni osumnjičeni (VIDEO)

22.05.2023

16:16

0

Autor: N.P.

Prekopavaće se zemljište, a ronioci će pretraživati vodu rezervoara u blizini portugalskog grada Silvesa

Potraga za Medlin Meken: Policija će pretražiti rezervoar na kome je boravio glavni osumnjičeni (VIDEO)
Kristijan Brukner i dalje je glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin - Copyright Profimedia

Nemačka policija, koja traga za telom devojčice Medlin Meken, nestale 2007. godine, počeće sa pretraživanjem rezervoara u portugalskom Algarveu, gde je svojevremeno boravio i glavni osumnjičeni za njeno ubistvo.

Podsetimo, Britanka Medlin Meken (4) je nestala pre 16 godina u portugalskom odmaralištu tokom porodičnog odmora. Do danas slučaj nije rešen, ali je Nemac Kristijan Brukner pre tri godine imenovan kao mogući otmičar jer se u to vreme i sam nalazio u istom letovalištu.

Profimedia
Za Medlin Meken se traga od 2007. godine

U pitanju je višestruki silovatelj i pedofil koji trenutno izdržava kaznu u nemačkom zatvoru zbog silovanja američke turistkinje u Portugaliji.

Dejli mejl prenosi da će portugalska policija uskoro zatvoriti puteve koji vode do brane nadomak grada Silvesa, a na terenu se nalaze i detektivi Skotland Jarda.

Nemačka policija će stići kasnije, nakon što je dobila dozvolu da pretraži spornu oblast, koju je Brukner jednom prilikom nazvao "svojim malim rajem".

Pretraga bi trebalo da traje najmanje dva dana. Za sada nije poznato šta je navelo nemačku policiju da započne ovu akciju i da li su u međuvremenu dobili neku novu dojavu o ovom slučaju.

Isto mesto su ronioci pretraživali dvaput u februaru i martu 2008, po nalogu portugalskog advokata. Ovoga puta će ronioci ispitivati vode rezervoara, ali će biti prekopano i zemljište u okolini.

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike