Otmičar male Medlin tvrdi: Policija hoće da mi namesti gomilu zločina kako bih se slomio i sve priznao

13.11.2022

08:54

0

Autor: N. Pavlović

Monstrum kaže da policija pokušava da ga navede da prizna niz drugih zločina

Otmičar male Medlin tvrdi: Policija hoće da mi namesti gomilu zločina kako bih se slomio i sve priznao
Kristijan Brukner i dalje je glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin - Copyright Profimedia

Kristijan Brukner, osumnjičen za otmicu i ubistvo devojčice Medlin Meken, tvrdi da nemačka policija pokušava da mu namesti nekoliko zločina u nadi da će se slomiti i priznati šta je uradio maloj Medlin.

Brukner (45) već izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja starije žene u Portugalu 2005. godine.

On kaže da policija pokušava da ga navede da prizna niz drugih zločina kako bi mogao da "pobegne od te mentalne torture".

Podsetimo, Brukner je boravio u Portugalu u vreme nestanka Medlin Meken 2007. godine, ali sve vreme negira da je umešan u taj slučaj. 

Profimedia
Medlin je nestala 2007. godine

Devojčica je bila na letovanju sa porodicom u Praja da Luzu, a kobne večeri njeni roditelji su otišli na večeru sa prijateljima. Na svakih petnaestak minuta su na smenu proveravali dečju sobu, međutim, kada se majka u jednom trenutku vratila u apartman, videla je da deteta nema. Od tada nije poznata njena sudbina, a misterija traje već 15 godina.

Bruknerovo ime se pojavilo u javnosti tek pre dve godine kada je postao glavni osumnjičeni iako dosad protiv njega nije podignuta nikakva optužnica.

- Ne postoje nikakvi dokazi da sam ja počinio ijedan od ovih zločina. Nema DNK, ničega. Tužioci pokušavaju da mi naprave zamku u nadi da ću kapitulirati pred mentalnim pritiskom. Nadaju se da ću na sve to samo reći "da" - napisao je Brukner u jednom pismu u koje su britanski mediji imali uvid.

Profimedia
 

Nemački tužilac, Hans Kristijan Volters, rekao je da veruje da je Medlin mrtva i da je "100 odsto siguran da je Brukner počinilac".

Prošlog meseca je nemačka policija optužila Bruknera za pet krivičnih dela između 2000. i 2017. koje je navodno počinio dok je putovao između rodne Nemačke i Portugala. Pod tim se uključuju i silovanja dve žene u Portugalu, silovanje Irkinje 2004. godine, seksualno zlostavljanje nemačke devojčice (10) u aprilu 2007. na portugalskoj plaži, nedaleko od mesta gde je Medlin nestala samo mesec dana kasnije i još jedan slučaj seksualnog zlostavljanja 2017, takođe u Portugalu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike