Ubistvo manekenke podsetilo na slučaj Ane Volš: Poljak raskomadao Ukrajinku, pa guglao kako da se reši tela (FOTO)

17.05.2023

13:27

0

U hotelskoj sobi u Bangkoku zatečen je zastrašujuć prizor

Ubistvo manekenke podsetilo na slučaj Ane Volš: Poljak raskomadao Ukrajinku, pa guglao kako da se reši tela (FOTO)
Copyright Profimedia

Poljski biznismen uhapšen je na Tajlandu nakon što je navodno testerom ubio ukrajinsku manekenku, a zatim koristio Gugl prevodilac kako bi zatražio pomoć pri uklanjanju njenog tela.

Alona Savčenko (24), odsela je 29. aprila u hotelu u Bangkoku sa svojim dečkom, Janom Jerzi Lagoda-Filipovim (25).

Snimci sigurnosne kamere nastali u petak prikazuju par koji se smeši i ćaska dok zajedno prolazi kroz hodnik.

Drugi snimak sigurnosne kamere nastao u ponedeljak popodne prikazuje Lagoda-Filipova dok čeka lift sa koferom, ali nije bilo ni traga Savčenko.

Kasnije tog dana upravnika zgrade i čuvara kontaktirao je taksista Suračaj Sabaibang koji je rekao da ga je angažovao Lagoda-Filipov, preneo je „Viral Press".

Profimedia
 

Vozač je prijavio da ga je državljanin Poljske zamolio da ga odveze u „bilo koji kazino“, ali dok je bio u automobilu, 25-godišnjak je navodno koristio funkciju Gugl prevodioca na svom telefonu, a zatim zamolio taksista da mu pomogne da iseče telo svoje devojke u zamenu za 44 dolara.

Vozač je ostavio svog putnika u hotelu u okrugu Satorn i pozvao upravu smeštaja da prijavi uznemirujuće ponašanje Lagoda-Filipova, rekavši da je muškarac bio pijan.

Osoblje stambene zgrade tada je ušlo u odeljenje para na 32. spratu i otkrilo beživotno, krvlju natopljeno telo Savčenkove na krevetu.

Ukrajinka je, kako se navodi, zadobila višestruke ubodne rane i druge povrede nožem, uključujući jednu od vrata do levog ramena, što znači da joj je umalo odrubljena glava.

Lice joj je bilo krvavo, a leva ruka odsečena u zglobu.

Profimedia
Alona Savčenko

Policija koja je pozvana na lice mesta pronašla je krvlju umrljanu testeru dugu 2 metra pored tela žrtve.

Istražitelji su rekli da veruju da je 24-godišnja manekenka bila mrtva oko 24 sata pre nego što je pronađena. Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti.

Lagoda-Filipov je bio u bekstvu, a kada je pronađen u ponedeljak, odveden je na ispitivanje, ali je odbio da odgovara na pitanja. Kad su policajci pretražili njegov prtljag, navodno su pronašli pasoš koji je pripadao Savčenkovoj.

Potpukovnik policije Pongpun Phonharn rekao je da se veruje da je Lagoda-Filipov pokušavao da pobegne iz Tajlanda kada je uhapšen u provinciji Sa Kaeo na granici sa Kambodžom.

Lagoda-Filipov je državljanin Poljske koji je vlasnik reklamnog preduzeća registrovanog u Londonu. Phonharn je opisao osumnjičenog kao "veoma mirnog" u vreme hapšenja.

Profimedia
Jan Jerzi Lagoda-Filipov

- Popio je kafu kao i obično u svojoj ćeliji i počeo da vežba, kao da je to bila njegova normalna jutarnja rutina. Ništa nije rekao - rekao je on.

Policijski zvaničnici saopštili su da je ambasada Poljske u Bangkoku obaveštena o hapšenju Lagode-Filipova.

Ovaj slučaj mnoge je posetio na ubistvo Srpkinje Ane Volš u SAD, za koje je osumnjičen njen suprug Brajan. Sumnja se da je on ubio Anu u podrumu kuće, a onda raskomadao njeno telo i otarasio ga se.

Izjasnio se da nije kriv, dok Anino telo još nije pronađeno. Tužioci su rekli da je u danima nakon Anine smrti na Guglu pretraživao mnogo toga, uključujući i kako se rešiti tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike