Ana Volš najverovatnije ubijena, istraga ide u tom smeru: Muž na Internetu tražio kako da se reši tela žene od 52 kilograma!

09.01.2023

21:22

1

Autor: 24sedam

Volš u svojoj internet evidenciji imao upite za pretragu "kako da se odloži telo žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo"

Ana Volš najverovatnije ubijena, istraga ide u tom smeru: Muž na Internetu tražio kako da se reši tela žene od 52 kilograma!
Brajan Volš - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Istraga nestanka Ane Volš (39), majke troje dece iz Masačusetsa, koja je poreklom iz Srbije, ide u smeru da je nestala žena ubijena. Brajan Volš (47), suprug nestale Ane, podsetimo, optužen je danas pred sudom da je obmanuo istražitelje koji tragaju za majkom troje dece koja je nestala 1. januara ujutru.

CNN nezvanično navodi da su istražitelji tokom istrage otkrili da je Volš u svojoj internet evidenciji imao upite za pretragu "kako da se odloži telo žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo".

To su za CNN potvrdila dva izvora iz istrage. Istraga zbog novih informacija, kako navode izvori za CNN, sada ide u smeru da je Ana Volš ubijena.

Tužilac Lin Beland, podsetimo, danas je pred sudom dovela u sumnje izjave Brajana Volša policiji o njegovom kretanju nakon nestanka Ane Volš.

Volš je policiji rekao da je svoju ženu poslednji put video u njihovoj kući u Кohasetu rano 1. januara kada je taksijem krenula na aerodrom da bi odletela u Vašington na posao. Takođe je rekao vlastima da je 1. januara otišao u prodavnicu, 55 kilometara vožnje od Кohaseta, a sledećeg dana odveo svoje dete po sladoled.

Nije bilo vožnje taksijem

Policijska istraga, međutim, otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, a njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana, rekla je Beland.

Istražitelji su zatim pregledali snimak video nadzora iz prodavnice gde je Volš navodno otišao 1. januara, ali ga nisu primetili iako je takve tvrdnje izneo pod zakletvom. Na snimku iz druge prodavnice, štaviše, vidi se da je 2. januara kupio za 450 dolara sredstava za čišćenje, krpe, kantu i cerade.

Instagram/anawalshe/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP
Brajan i Ana Volš

- Policija je dobila nalog za pretres i pronašla krv i oštećen krvav nož u podrumu njihove kuće. Ove različite izjave izazvale su kašnjenje u istrazi do te mere da je imao vremena da očisti dokaze ili ukloni dokaze - rekla je tužiteljka Lin Beland.

Volš je inače na uslovnoj slobodi zbog odvojenog federalnog slučaja prevare i zato je dužan da zatraži dozvolu za napuštanje svog doma.

- Njegov odlazak u prodavnicu, gde je sve vreme nosio hiruršku masku i rukavice i platio u gotovini, bilo je u vreme kada mu je bilo određeno da pokupi svoju decu iz škole koja tog dana nije bila otvorena - rekla je Beland.

Rekao da nije kriv

Volš se izjasnilo da nije kriv. Na sudu se pojavio u sivoj košulji dugih rukava i samo kratko je govorio da je razumeo optužbu.

Njegov branilac Trejsi Majner rekla je da je poslodavac Ane Volš prijavio njen nestanak, jer ih je Brajan prvo nazvao da pita gde se ona nalazi. Advokat je takođe naveo da je Volš više razgovorao sa policijom i pristao na pretres njegove imovine.

PrinstcreenTwitter_Mari Salazar
Hapšenje Brajana Volša

- Bio je neverovatno kooperativan - rekla je Majner.

Sudija je odredio kauciju od 500.000 dolara u gotovini i zakazao sledeće ročište za 9. februar.

Članovi porodice, podsetimo, poslednji put su videli Anu 1. januara oko 4 sata kad je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je planirala da uhvati let za Vašington gde radi u agenciji za nekretnine.

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do "Logana". Policija je navela da je Ana veoma aktivna na društvenim mrežama, ali da nije koristila svoj mobilni telefon od Nove godine kad je nestala.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike