Brajan Volš insinuirao da je njegov sin (6) pretraživao jeziva pitanja po ajpedu, advokatica uperila prstom u Anu!

07.05.2023

20:55

1

Prema sudskim dokumentima, Volš je imao malo toga da kaže kada su ga istražitelji suočili sa onime što su otkrili, tokom intervjua 8. januara u kući njegove advokatice Trejsi Majner

Brajan Volš insinuirao da je njegov sin (6) pretraživao jeziva pitanja po ajpedu, advokatica uperila prstom u Anu!
Brajan i Ana Volš - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Instagram

Brajan Volš, kojem se u Americi sudi pod optužbom da je ubio svoju ženu Anu, rodom iz Beograda, iskoristio je ajped svog sina kako bi pretraživao jeziva pitanja koja su se ticala rešavanja ljudskog tela, tvrde tužioci. U razgovoru koji je obavio sa policajcem 8. januara,dana kada je uhapšen zbog ometanja istrage, Brajan nije ponudio nikakvo objašnjenje osim da je ajpred pripadao njegovom sinu, a njegova advokatica ponudila je mogućnost da je ajped koristila - Ana.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Poo
Brajan Volš u sudnici

Prema sudskim dokumentima, Volš je imao malo toga da kaže kada su ga istražitelji suočili sa onime što su otkrili, tokom intervjua 8. januara u kući njegove advokatice Trejsi Majner.

Bostonski mediji preneli su izjavu koju je dao pod zakletvom policajac državne policije Masačusetsa Konor Kif, a koja je podneta okružnom sudu Kvinsi.

- Brajan nije ponudio nikakvo objašnjenje osim da je ajped pripadao njegovom sinu. Policajac je pitao da li je njegov 6-godišnjak prosečne inteligencije, a Brajan je rekao: „Voleo bih da tako mislim“. Kada mu je rečeno da u pretragama nije bilo pogrešno napisanih reči, nije ponudio objašnjenje. Advokatica Majner je ponudila mogućnost da je Ana izvršila neke od pretraga na ajpedu. Zamolio sam Brajana da objasni kako su se pretrage nastavile u danima koji su usledili, mnogo nakon što je rekao da je Ana napustila dom. Brajan nije imao objašnjenje i intervju je prekinula advokatica Majner - izjavio je policajac.

Brajan je tog dana uhapšen zbog ometanja istrage, odnosno jer je slagao policiju o svom kretanju u danima nakon Aninog navodnog nestanka. Utvrđeno je da je 2. januara bio u jednoj prodavnici u kojoj je kupio kućnu hemiju u iznosu od 450 dolara, a među dokazima su i fotografije koje to dokazuju.

FOTO: QUINCY DISTRICT COURT / SCREENSHOT
Brajan Volš kupuje hemiju u prodavnici

Jeziva pretraga

Jezivih 20 pitanja jedan su od ključnih dokaza tužilaštva protiv Brajana Volša, optuženog da je ubio svoju suprugu Anu 1. januara u njihovoj kući u Kohasetu, a potom njeno telo raskomadao, a delova se rešio na deponijama na kojima se otpad uništava, a dokaze u kontejnere.

Printscreen/Instagram/anawalshe
Ana Volš

Njegova pretraga preko sinovljenog ajpeda počela je istog dana u ranim jutarnjim satima.

Tako je u 4.55 pretraživao "Koliko će proći pre nego što telo počne da smrdi", koji minut kasnije "kako sprečiti telo da se raspada", potom "kako vezati telo", a satima koji su usledili pretraživao je i koliko traje DNK, o folmaldehidu, o luminolu.

Narednog dana, 2. januara, pretraživao je da li može biti optužen za ubistvo bez tela, kao i "da li se može obaviti identifikacija sa smrskanim zubima?".

Trećeg januara jedno od pitanja koje je pretraživao je i " Kolika je stopa raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi?".

Prethodno je krajem decembra pretraživao koja je najbolja država za razvod.

Tokom suđenja koje je održano prošle nedelje u Višem sudu u Norfolku, Brajanova advokatica priznala je da su pretrage "problematične", ali je ukazala i na druge pretrage, uključujući pitanje o dobicima na lutriji i potragu za destinacijama za porodični odmor.

Sa ljubavnikom proslavila Badnje veče

Dokumenti Okružnog suda Kvinsi su potvrdili i da je Ana Volš nekoliko meseci pre nego što je nestala imala ljubavnika, preneli su tamošnji mediji.

Ana je bila u vezi sa muškarcem u Vašingtonu, gde je radila za firmu za nekretnine Tišman Spajer i živela tokom radnje nedelje. Vikendom je bila u Kohasetu sa decom i Brajanom, koji je tamo bio u kućnom pritvoru, čekajući presudu u vezi sa prodajom lažnih slika Endija Vorhola.

Printscreen/Instagram
Ana Volš

Čovek, koji je naveden u sudskim dokumentima, rekao je istražiteljima da je izlazio sa Anom Volš i rekao da su otputovali u Dablin za Dan zahvalnosti, a takođe su zajedno proveli Badnje veče. 

Podaci sa mobilnog telefona pokazuju da je ovaj muškarac bio najčešći kontakt Ane Volš, prema izjavi pod zakletvom Konora Kifa, policajca državne policije Masačusetsa.

- Bili su otvoreni o svojoj vezi u Vašingtonu i planirali su da dočekaju Novu godinu 4. januara nakon što bi se ona vratila iz Masačusetsa - napisao je Kif.

Kako je tužilac ispričao na poslednjem ročištu, Brajan Volš je u decembru posumnjao da ga Ana vara, zbog čega je “skrinšotovao” fotografije jednog njenog prijatelja.

Potom je Brajanova majka Dajana 26. decembra unajmila privatnog detektiva da je prati "u cilju dokazivanja neverstva".

Twitter_Fox News @FoxNews
Dajana Volš

Ana je samo dan pre, 25. decembra, pozvala svoju majku Milanku Ljubičić da dođe kod nje u Vašingoton jer se, kako joj je napisala, Brajan i ona ne slažu oko dece.

Ana i njena majka nisu uspele da se dogovore, pa su Milankin dolazak odložile za februar, međutim Ani se samo nekoliko dana kasnije izgubio trag.

Brajan Volš je pred sudom negirao krivicu. Sledeće ročište zakazano je za 23. avgust.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike