Demonstrant potrčao da napadne Makrona u Holandiji! Policija ga oborila, on nastavio da viče: Za čast radnika! (VIDEO)

12.04.2023

15:41

0

Nekoliko policajaca ga je uhvatilo pre nego što je uspeo da dođe do predsednika Francuske

Demonstrant potrčao da napadne Makrona u Holandiji! Policija ga oborila, on nastavio da viče: Za čast radnika! (VIDEO)
Emanuel Makron - Copyright Profimedia

Demonstranti su poremetili govor francuskog predsednika Emanuela Makrona o budućnosti Evrope u Holandiji, koju je posetio bez obzira na to što se u sopstvenoj zemlji suočava sa masovnim protestima zbog penzione reforme.

Bezbednosni zvaničnici priveli su u sredu demonstranta koji je potrčao ka Makronu i vikao na njega ispred Univerziteta u Amsterdamu.

- Za čast radnika - čak i ako se Makronu ne sviđa, mi smo ovde - čulo se kako viče demonstrant koga je nekoliko policajaca oborilo i prikovalo za zemlju.

 

 

Francuski lider se suočava sa najvećim izazovom tokom svog drugog mandata nakon što je progurao svoju vodeću penzionu reformu, koja uključuje podizanje starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine.

- Gde je francuska demokratija? - vikali su demonstranti koji su mahali transparentima dok se Makron u utorak obraćao pretežno studentskoj publici.

Demonstranti su se okupili na gornjem spratu pozorišta u Hagu i uzvikivali: „Imate milione demonstranata na ulicama“, držeći transparent na kom je pisalo „Predsednik nasilja i licemerja“.

Nakon što ih je obezbeđenje uklonilo, Makron je rekao da ljudi koji pokušavaju da potkopaju zakone koje su donele izabrane vlade „dovode demokratiju u opasnost“, navodeći kao primere nerede na Kapitolu SAD 2021. i napad na brazilski Kongres 2023.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike