Ko je zapravo Julija Faustina, devojka koja tvrdi da je nestala Medlin Meken?

04.03.2023

07:49

0

Šta je do sada poznato o 21-godišnjoj Poljakinji i koliko dokaza ona ima za svoje reči

Ko je zapravo Julija Faustina, devojka koja tvrdi da je nestala Medlin Meken?
Copyright Profimedia/Instagram @iammadeleinemccan

Julija Faustina postala je internet senzacija prošlog meseca nakon tvrdnji da je ona Medlin Meken koja je oteta iz kreveta dok je bila na odmoru u Portugaliji u maju 2007, kad je imala samo tri godine.

Medlin, koja bi sada imala 19 godina, smatrala se mrtvom, a Julija je probudila novu nadu njenih očajnih roditelja.

Ko je Julija Faustina?

Faustina je 21-godišnja devojka koja želi da postane muzičarka i manekenka i koja na Instagramu tvrdi da je ona nestala Britanka Medlin Meken.

Ona je samo ukratko progovorila o svom ličnom životu, rekavši da ima dečka koji želi da je ostavi zbog incidenta.

U nekim izveštajima ona se pojavljuje pod imenom Julija Vandel ili Julia Vandlet.

 

 

Faustina kaže da se uglavnom ne seća svog ranog detinjstva, da nije sigurna u to koliko ima godina i da nikada nije videla svoj rodni list.

- Ne sećam se većeg dela svog detinjstva, ali moje najranije sećanje je jako, a radi se o odmoru na toplom mestu, s plažama i belim ili veoma svetlim zgradama sa stanovima. Ne vidim svoju porodicu u ovom sećanju - rekla je ona.

Faustina je poreklom iz Poljske, a trenutno živi u Nemačkoj. Pričala je da je usvojena i da su roditelji odbili da joj kažu išta o njenoj prošlosti kada ih je pitala o tome.

Koji dokaz ona ima da je Medlin?

Postoji vrlo malo čvrstih dokaza da je Faustina nestala Britanka.

Mlada žena tvrdi da je pre nekoliko meseci prvi put čula da je Medlin od svoje bake. Navodno je istakla da je za slučaj saznala kada je počela da postavlja pitanja roditeljima.

Na društvenim mrežama je navela očigledne fizičke sličnosti između nje i Medlin, uključujući i jasnu smeđu mrlju na desnoj dužici oka.

Profimedia
Medlin Meken

- Imam slične oči, oblik lica, uši, usne i razmak između zuba - napisala je u jednoj objavi, uz fotografije sebe i otete devojčice.

Faustina je takođe tvrdila da je bila sumnjičava prema roditeljima, delom zato što nikada nije videla fotografije majke dok je bila trudna.

Osim toga, podelila je policijsku skicu čoveka kojeg su svedoci videli kako nosi dete u portugalskom letovalištu tokom noći kad je Medlin nestala, i napisala na Instagramu: „Prepoznajem ovu osobu“.

Faustina je tvrdila da ju je kidnapovao „nemački pedofil“, ne navodeći više detalja.

Profimedia
Kristijan Brukner, čovek koji se sumnjiči da je oteo i ubio malu Medlin

Francisko Marko, privatni detektiv povezan sa slučajem Medlin Meken, doveo je u pitanje njene tvrdnje i rekao da one nemaju smisla.

Šta su roditelji nestale devojčice rekli o Faustininim tvrdnjama?

Džeri i Kejt Meken složili su se da urade DNK test kako bi utvrdili da li je Faustina u srodstvu sa njima, rekli su izvori za britanski "Dejli bist".

Profimedia
Roditelji nestale Medlin

Njihova ćerka je poslednji put viđena  3. maja 2007. kako spava pored svoje dvogodišnje braće blizanaca dok je bila na odmoru u Portugaliji.

Gde se oglašava Faustina?

Prvobitno je Faustina objavila tvrdnju na Instagram nalogu: „Im Madeleine McCann”, a kasnije je nastavila sa serijom Tiktok video-snimaka.

Sada ima više od milion pratilaca na Instagramu.

- Počela sam da se bavim istraživanjem, otkrila šta se desilo sa Medlin Meken i sklopila kockice - napisala je u jednom postu.

 

 

- Moram da znam istinu. Treba mi DNK test i moram da razgovaram sa Medlininim roditeljima. Pomozite mi - dodala je ona u okviru te objave.

Šta njeni roditelji kažu o njoj?

Porodica Poljakinje navodno je odlučila da ne dozvoli da se uradi DNK test koji bi mogao da reši misteriju da li je ona zaista nestala devojčica.

Majka Julije Faustine (21) neće predati genetski uzorak, ali insistira da ima dokumente koji dokazuju da je Faustina njena rođena ćerka, rekao je privatni detektiv za britanski „San".

- Lično sam razgovarala sa Julijinom majkom i rekla sam joj da ćemo na svaki način osigurati njenu bezbednost, ali ona i dalje odbija da uradi test - rekla je Fija Johanson, koja predstavlja Faustinu.

- Ona tvrdi da ima Julijin izvod iz matične knjige rođenih, ali brinemo se da se on lako može falsifikovati. Osećam da treba da nateramo majku ili člana Julijine porodice da uradi DNK test - dodala je Johansonova.

Profimedia
 

Porodica mlade Poljakinje koja je ubeđena da je nestala Medlin Meken iz Velike Britanije, rekla je da je "razorena" zbog trenutne situacije, a njihovo saopštenje objavila je poljska organizacija "Missing Years Ago".

Oni tvrde da imaju "sećanja" i fotografije koji diskredituju Julijine tvrdnje.

Kako kažu, imaju dokaze da je Julija član njihove porodice.

- Za nas kao porodicu očigledno je da je Julija naša ćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka. Imamo sećanja, imamo fotografije. Julija takođe ima ove fotografije jer ih je uzela iz porodičnog doma sa izvodom iz matične knjige rođenih, kao i brojne otpuste iz bolnice - rekla je porodica u saopštenju.

 

 

Dodali su da su se uvek trudili da razumeju sve situacije koje su se dešavale sa njom.

- Pretnje na našu adresu od Julije, njene laži i manipulacije, aktivnosti na internetu... Sve smo to videli i pokušali da sprečimo, da objasnimo, tražili smo da prestane. Uvek smo se trudili da joj pomognemo da stane na noge. Ona je punoletna već nekoliko godina. Iselila se iz kuće. Nekada je htela da bude pevačica, model. Uvek je želela da bude popularna. Sada je dobila milion pratilaca - istakla je porodica u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike