Misterija nestalog studenta rešena posle 45 godina: Identifikovano telo nađeno u poluraspadnutom automobilu u potoku u Alabami

21.02.2023

22:59

0

Ova vest usledila je posle više od godinu dana pošto su istražitelji otkrili da se Klinkskejls vozio vozilom u kom je nađen

Misterija nestalog studenta rešena posle 45 godina: Identifikovano telo nađeno u poluraspadnutom automobilu u potoku u Alabami
Copyright Maj. Terry "Tj" Wood/Chambers County Sheriff's Department via AP

Američke vlasti su identifikovale posmrtne ostatke i saopštile da oni pripadaju studentu iz Auburna čiji je automobil pronađen u potoku u Alabami pre 45 godina.

Od tada se on vodio kao nestao, a u ponedeljak je kancelarija mrtvozornika okruga Troup pozitivno identifikovala posmrtne ostatke pronađene u potoku u okrugu Čembers, navodeći da pripadaju 22-godišnjem Kajlu Klinkskejlsu, objavila je kancelarija šerifa okruga Troup u saopštenju za javnost. Ostaci su pronađeni u Klinkskejlsovom fordu pintu iz 1974.

Posmrtne ostatke je analizirala FBI laboratorija na zahtev istražnog biroa Džordžije, a trenutno nije završen niti objavljen zvanični izveštaj u vezi sa načinom smrti, saopštilo je šerifovo odeljenje.

Ova vest usledila je posle više od godinu dana pošto su istražitelji otkrili da se Klinkskejls vozio autom u kom je nađen ka Univerzitetu u Auburnu u Džordžiji kada je nestao 1976.

Automobil je izvučen iz potoka u decembru 2021. nakon što je muškarac pozvao hitnu pomoć i rekao da misli da je uočio vozilo.

Unutar automobila istražitelji su pronašli ljudske kosti zajedno sa identifikacionim i kreditnim karticama koje pripadaju Klinkskejlsu, rekao je tada šerif Džejms Vudraf iz okruga Troup u Džordžiji.

TROUP COUNTY SHERIFF'S OFFICE
 

Klinkskejls je 27. januara 1976. napustio klub Mus, bar u kom je radio u svom rodnom gradu Lagranžu u Džordžiji, pišu američki mediji. Planirao je da se odveze do Univerziteta u Auburnu u Alabami, ali nije supeo da stigne do njega.

Vlasti okruga Troup ranije su saopštile da je Klinkskejls ubijen. U vezi sa njegovim nestankom 2005. su uhapsili dve osobe nakon što su rekli da su njegovi roditelji primili poziv od čoveka koji je rekao da je kao sedmogodišnjak bio svedok odlaganja tela njihovog sina, koje je bilo prekriveno betonom u buretu i bačeno u ribnjak, prema novinskim izveštajima.

Dve osobe su optužene za davanje lažnih izjava. Pit Skandalakis, koji je u to vreme bio okružni tužilac, rekao je da je doneo odluku da ne podigne optužnicu protiv jednog od tih ljudi. Drugi se izjasnio krivim po dve tačke za davanje lažnih izjava i iza rešetaka je proveo sedam godina i osam meseci.

Za Kajlovu smrt niko nije optužen, a njegov otac Džon i majka Luiz nisu doživeli da čuju da je njegovo telo pronađeno. Džon Klinkejls je umro od srčanog udara 2007, a Luiz je preminula 2021, oko 11 meseci pre nego što je njen sin pronađen.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike