Drama bez epiloga? Porodica Poljakinje koja tvrdi da je nestala Medlin Meken ne želi DNK test

24.02.2023

12:16

4

Majka Julije Faustine neće predati genetski uzorak, ali insistira da ima dokumente koji dokazuju da je ona njena rođena ćerka

Drama bez epiloga? Porodica Poljakinje koja tvrdi da je nestala Medlin Meken ne želi DNK test
Copyright Profimedia; Printscreen Instagram

Porodica Poljakinje koja tvrdi da je ona zapravo kidnapovana Medlin Meken navodno je odbila da dozvoli DNK test koji bi mogao da reši misteriju da li je ona zaista nestala devojčica.

Majka Julije Faustine (21) neće predati genetski uzorak, ali insistira da ima dokumente koji dokazuju da je Faustina njena rođena ćerka, rekao je privatni detektiv za britanski „San".

- Lično sam razgovarala sa Julijinom majkom i rekla joj da ćemo osigurati njenu bezbednost na bilo koji način koji joj je potreban, ali ona i dalje odbija da uradi test - rekla je Fia Johanson, koja predstavlja Faustinu.

- Ona tvrdi da ima Julijin izvod iz matične knjige rođenih, ali brinemo se da se on lako može falsifikovati. Osećam da treba da nateramo majku ili člana Julijine porodice da uradi DNK test - dodala je Johanson, koja je takođe vidovnjakinja i psiholog.

Ako neko od Faustininih direktnih članova porodice pristane da uradi DNK test, to bi odmah moglo da pomogne da se utvrdi da li su njene tvrdnje tačne, rekla je Johanson.

- Mogli bismo ovo da rešimo. Ali oni to odbijaju - rekla je britanskom mediju koji nije objavio imena Faustininih članova porodice.

Profimedia
Medlin Meken

Faustina, koju takođe nazivaju Julija Vendel ili Julija Vandelt, istakla je očigledne fizičke sličnosti između sebe i Medlin na društvenoj mreži - uključujući mladeže na licu i izrazitu smeđu mrlju na desnoj dužici očiju obe devojke.

U svojim objavama na društvenim mrežama Poljakinja je takođe rekla da ju je zlostavljao nemački pedofil, bez detaljnijeg objašnjenja.

Tvrdi da je sumnjičava prema roditeljima delimično zato što nikada nije videla fotografije svoje majke kad je bila trudna.

Profimedia
Julija Faustina

Medlinini roditelji, Džeri i Kejt Meken, ranije su pristali da urade DNK test, ali Johanson kaže da „nije neophodno“ da se oni uznemiravaju.

Ako Faustinini roditelji jednostavno urade DNK test, to bi moglo da dokaže da je u srodstvu sa njima i isključi mogućnost da je ona oteta devojka, rekla je.

U međuvremenu, drugi privatni detektiv povezan sa slučajem, Fransisko Marko, doveo je u sumnju njene tvrdnje - a izvori su rekli da oni možda prave dodatne probleme Kejt i Džeriju Mekenu.

- To uzrokuje nepotreban bol za Kejt i Džerija. Toliko je lažnih tvrdnji izneto tokom godina i više im ne treba - rekao je izvor za „San".

Profimedia
Roditelji Medlin Meken

Johansonova je rekla da se umešala u slučaj Meken nakon što je detektiv prvi put stupio u kontakt sa njom 2019. godine, a zatim joj se javio pošto je Faustina tvrdila da je nestala devojka.

Medlin je nestala iz kreveta dok je bila na odmoru u Portugaliji u maju 2007. Imala je 3 godine.

Pretpostavlja se da je nestala devojka, koja bi sada imala 19 godina, mrtva.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike