Roditelji Medlin Meken pristali na DNK analizu: Hoće da utvrde da li je mlada Poljakinja zapravo njihova nestala ćerka

22.02.2023

14:25

4

Mnogi postovi na društvenim mrežama dokumentuju očigledne fizičke sličnosti između devojke i nestale devojčice

Roditelji Medlin Meken pristali na DNK analizu: Hoće da utvrde da li je mlada Poljakinja zapravo njihova nestala ćerka
Roditelji Medlin Meken od 2007. tragaju za ćerkom - Copyright Profimedia

Roditelji nestalog britanskog deteta Medlin Meken pristali su da urade DNK analizu za Poljakinju koja veruje da je njihova ćerka, iako čak i predstavnici mlade žene koja je iznela zapanjujuće tvrdnje priznaju da je njena pozadina "haotična".

Džeri i Kejt Meken, čija je trogodišnja ćerka Medlin nestala na odmoru u Portugaliji pre više od 15 godina, hoće da provere tvrdnje Džulije Faustine da je ona kidnapovana devojčica, rekao je izvor za Dejli bist ove nedelje.

Faustina (21) je ovog meseca postala internet senzacija nakon što je počela da objavljuje postove na društvenim mrežama pod oznakom @iammadeleinemccann (Ja sam Medlin Meken). Ranije ove nedelje ažurirala je svoju biografiju na Instagramu sa „Kejt i Džeri Meken pristali su na DNK test!“

 

 

U jednoj od svojih prvih objava na Instagramu Faustina piše da se ne seća većine svog ranog života osim „praznika na toplom mestu gde je bila i bele ili veoma svetle zgrade sa stanovima“.

Mnogi postovi dokumentuju očigledne fizičke sličnosti između nje i Madlen, uključujući karakterističnu smeđu mrlju na desnim dužicama obe devojke.

- Imam slične oči, oblik lica, uši, usne, imala sam razmak između zuba - napisala je u jednom postu pored nekoliko fotografija sebe i nestalog deteta.

Profimedia
 

- Moram da znam istinu. Treba mi DNK test i moram da razgovaram sa roditeljima od Medlin. Pomozite mi! - izjavila je ona u jednoj od objava.

U drugim objavama Faustina ističe uočene sličnosti između sebe i Džerija i Kejt Meken.

Medlin, iz Lesteršira, poslednji put je viđena 3. maja 2007. dok je spavala sa svojom malom braćom i sestrama u porodičnom smeštaju za odmor Praja de Luš. Kada je Kejt Meken proverila svoju decu oko 22.00, vrata i prozor spavaće sobe bili su otvoreni, a Medlin je nestala.

 

 

U svojim objavama Faustina je takođe podelila policijsku skicu čoveka kojeg je više svedoka videlo kako nosi dete u odmaralištu one noći kada je Madlen nestala.

- Prepoznajem ovu osobu, izgleda veoma slično mom zlostavljaču - napisala je.

Iako je nejasno kakvu je vrstu zlostavljanja Faustina pretrpela, ona u svojim objavama pominje da je bila žrtva „nemačkog pedofila“.

Međutim, vesti da su Mekenovi pristali da ispitaju Faustinine tvrdnje došle su usred sve veće zabrinutosti za mentalno stanje mlade žene.

Profimedia
Kristijan Brukner

Iako su lokalne vlasti prvobitno sumnjale da su Džeri i Kejt ubili svoju ćerku i sakrili njeno telo, istražitelji su kasnije pretpostavili da je Medlin verovatno kidnapovao nemački seksualni prestupnik Kristijan Brukner.

Vlasti navodno i dalje istražuju Bruknera (45), koji je zvanično identifikovan kao osumnjičeni u slučaju Meken u aprilu 2022.

Prema Dejli bistu, Brukner je bio majstor u Praja de Luz u vreme Madleninog nestanka. On služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja 72-godišnje žene u odmaralištu u septembru 2005. godine.

- Pozdravljamo vest da su portugalske vlasti proglasile Nemca osumnjičenim u vezi sa nestankom naše voljene ćerke Medlin - napisali su Mekenovi na svojoj veb-stranici nakon što je Brukner zvanično identifikovan prošle godine.

- Iako je mogućnost mala, nismo izgubili nadu da je Medlin i dalje živa i da ćemo se ponovo sa njom naći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike