Oboren ukrajinski Su-25; Kličko prokomentarisao moguću kandidaturu za predsednika Ukrajine (FOTO)

22.02.2023

21:50

0

Pratite sva dešavanja na istoku Evrope uz 24sedam

Oboren ukrajinski Su-25; Kličko prokomentarisao moguću kandidaturu za predsednika Ukrajine (FOTO)
Copyright AP Photo/Leo Correa/David Goldman/Marienko Andrew/Evgeniy Maloletka

Čini se sukobu u Ukrajini nema kraja. Danas je već 363. dan borbi koje se vode na istoku zemlje.

Predsednik SAD u ponedeljak je posetio Ukrajinu, da bi u utorak došao u Poljsku, gde je održao govor u kom je obećao beskrajnu podršku Kijevu i poraz Rusije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je, komentarišući posetu predsednika SAD Kijevu, da ne treba zaboraviti "sudbinu svih prethodnih američkih projekata".

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je suspenziju sporazuma Novi START o međusobnoj kontroli strateškog ofanzivnog naoružanja između Vašingtona i Moskve.

Najvažnije činjenice

U toku je 363. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Ukrajina provodi zimu bez struje

- Nemačka šalje tenkove "leopard", a SAD "abramse"

 Rusi se osvetili za napad u Makejevki, pa su u Kramatorsku likvidirali 600 ukrajinskih vojnika

- Evropska unija uvela devet paketa sankcija Rusiji

- Posle referenduma u LNR, DNR, Hersonu i delovima Zaporoške oblasti, ta područja su pripojena Rusiji posebnim ukazom Vladimira Putina. Zapad nije priznao referendume

- Putin uveo ratno stanje u te četiri oblasti, Rusi se početkom novembra povukli iz Hersona

- Ukrajinski projektil u novembru pao u Poljsku, poginule dve osobe

- Sabotaža gasovoda Severni tok i Severni tok 2 u Baltičkom moru, napad dronovima na ruske brodove u Sevastopolju

- Rusija proglasila delimičnu mobilizaciju

- Eksplozija na Krimskom mostu. Posle napada na Krimski most usledio veliki udar ruske vojske na Kijev i druge gradove

- Misija IAEA u Zaporožju

22.50 - Kličko prokomentarisao moguću kandidaturu za predsednika Ukrajine

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko nije želeo da konkretno kaže da li će na predsedničkim izborima sledeće godine izazvati ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

- Kada je zemlja u ratu, kada je veliki deo zemlje okupiran, kada je deset miliona ljudi van zemlje, politička konkurencija može biti pogubna za našu zemlju - rekao je on danas u intervjuu za nemačku novinsku agenciju.

22.25 - Češka pomoć Ukrajini

Češki premijer Petr Fijala izjavio je danas da je Češka Ukrajini isporučila na stotinu komada teške vojne opreme tokom prošle godine, uključujući 89 tenkova, kao i da će nastaviti da podržava napore za pomoć Kijevu.

On je nakon sastanka zemalja istočnog krila NATO sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Varšavi rekao da će Alijansa ''braniti svaki pedalj zemalja članica'', prenosi Rojters.

21.50 - Sjedinjene Američke Države još uvek ne mogu da navedu tačne rokove isporuke tenkova

Sjedinjene Američke Države još uvek ne mogu da navedu tačne rokove isporuke tenkova „abrams“ Ukrajini, saopštila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing na brifingu.

- Nemam konkretan datum. To je nešto za šta će biti potrebno vreme za sklapanje ugovora. Tako da u ovom trenutku nemam tačan datum - rekla je ona.

20.47 - Oboren ukrajinski Su-25

Ukrajinski Su-25 oboren je na nebu iznad Hersona dok je leteo. Njegov zadatak bio je da bombarduje Novu Kahovsku, javile su ruske službe za vanredne situacije.

19.43 - Mađarski parlament glasaće o ratifikaciji članstva Finske i Švedske u NATO 

Mađarski parlament glasaće o ratifikaciji članstva Finske i Švedske u NATO od 6-9. marta, proizlazi iz rasporeda zasedanja objavljenom na sajtu skupštine.

Mađarska i Turska su jedine dve članice Alijanse koje još nisu ratifikovale ovaj dokument.

18.57 - Zelenski traži da Rusija plati reparacijju i povuče se sa Krima i Donbasa: Zaharova - "Pod takvim uslovima razgovor je nemoguć"

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u okviru „formule mira“ predlaže da se Rusija povuče sa Krima i iz Donbasa i plati reparacije – pod takvim uslovima razgovor je nemoguć, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- (Vladimir Zelenski) je počeo da postavlja ultimatume, predstavljajući ih kao mirovne inicijative. Poslednja od njih je 10 tačaka "formule mira" Nijedna od njih nema apsolutno nikakvih dodira sa realnošću. Predlažu nam da položimo oružje, odemo sa Krima, iz Donbasa i Priazovja, platimo reparacije i odemo na sud. Naravno, pod takvim uslovima razgovor je nemoguć - navodi se u odgovoru Zaharove na pitanje medija objavljeno na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

17.53 - Rusija spremna za kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti

Rusija je spremna za kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti, kao i za odbranu Energodara svim sredstvima, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, prenosi Sputnjik.

- Uvek vidimo ovu mogućnost i spremamo se za nju. Hvala Bogu, sada nije leto kada nismo imali dovoljno (municije), pukovi su bili opremljeni 15 odsto. Danas je kompletirano svih 100 odsto. Spremni samo da dočekamo neprijatelja potpuno naoružani i spremni smo za kontraofanzivu. Čekamo komandu od najvišeg vojnog rukovodstva - rekao je Balicki odgovarajući na pitanje o verovatnoći kontraofanzive ruskih trupa u Zaporožju.

On je dodao da su trupe spremne da brane Energodar svim mogućim i raspoloživim sredstvima.

- Imamo puk za radiohemijsku zaštitu koji je spreman da počne sa radom u slučaju najnepredviđenih okolnosti. Zbog toga danas ne vidimo velike pretnje. Ali pripremamo se, kao što i treba - zaključio je on.

16.58 - Sindikat novinara Rusije suspendovan iz međunarodne federacije

Međunarodna federacija novinara (IFJ) suspendovala je članstvo Ruskog sindikata novinara u toj organizaciji, izjavio je danas predsednik sindikata Vladimir Solovjov.

- Generalni sekretar IFJ Entoni Belandžer poslao mi je pismo u kojem me obaveštava da je članstvo u Ruskom sindikatu novinara suspendovano - rekao je on, a preneo je TASS.

Međunarodna federacija novinara saopštila je ranije da će 22. februara razmotriti suspenziju sindikata novinara Rusije iz članstva.

16.48 - I dalje bez dogovora članica EU o 10. paketu sankcija

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Ambasadori Evropske unije u sredu nisu uspeli da se dogovore oko desetog paketa sankcija Rusiji, pregovori će se nastaviti u četvrtak popodne, javila je agencija Rojters.

- Zemlje EU nisu uspele da se dogovore oko desetog paketa sankcija. Ostaje niz pitanja, konkretno u vezi sa obavezom izveštavanja o imovini ruskih oligarha u Evropi. Dodatni pregovori biće održani u četvrtak - navodi agencija.

16.10 - Švajcarska izdvaja novih 140 miliona franaka za Ukrajinu i Moldaviju

Vlada Švajcarske zatražiće od parlamenta odobrenje da pošalje dodatnu pomoć Ukrajini i Moldaviji u iznosu od 140 miliona franaka (151 milion dolara), saopšteno je danas iz vlade.

Ministar spoljnih poslova Injacio Kasis rekao je na konferenciji za novinare da Švajcarska želi da pomogne Švajcarskoj u humanitarnom i diplomatskom smislu, kao i u obnovi zemlje.

- Potrebe na terenu su ogromne - rekao je on.

Veći deo novca, 114 miliona franaka, namenjen je Ukrajini, a 26 miliona Moldaviji.

15.24 - Sijarto: Moramo da osiguramo da sankcije EU ne utiču na ruski nuklearni sektor

Potrebna je odlučna akcija kako bi se osiguralo da sankcije EU ne utiču na ruski nuklearni sektor, izjavio je danas Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske i dodao da bi sankcije ove vrste naškodile nacionalnim interesima Mađarske, kao i globalnoj nuklearnoj sigurnosti.

Russian Foreign Ministry Press Service via AP
peter Sijarto

Podsetivši da se deseti paket sankcija upravo finalizuje u Briselu, Sijarto je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom Agencije UN za atomsku energiju IAEA Rafaelom Grosijem predočio da se Mađarska protivi bilo kakvim ograničenjima koja mogu da utiču na nuklearnu saradnju sa Rusijom i ocenio da se protiv toga mora pokrenuti odlučna borba, prenosi agencija MTI.

- Moramo odlučno delovati protiv svakog pokušaja da se Rosatom i njegovi zvaničnici nađu na listi sankcionisanih - poručio je Sijarto i ponovio da bi sankcije protiv Rosatoma "štetile fundamentalnim nacionalnim interesima Mađarske" i ugrozile globalnu nuklearnu bezbednost.

15.19 - Bajden reagovao na Putinovu odluku o obustavljanju učešća u START-u 3

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je odluka Moskve o obustavljanju učešća u Sporazumu START 3 velika greška, prenosi pul novinara koji prati aktivnosti Bele kuće.

- Na pitanje novinara pre sastanka "Bukureštanske devetorke" predsednik Bajden je odgovorio da je odluka Vladimira Putina o obustavljanju učešća u START 3 "velika greška" - napisao je na Tviteru novinar TV Si-Bi-Es Ed O`Kifi.

15.01 - Medvedčuk podneo tužbu protiv Vrhovne rade zbog oduzimanja mandata

Ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk podneo je tužbu protiv Vrhovne rade Ukrajine zbog oduzimanja poslaničkog mandata, saopštio je danas šef poslaničke grupe vladajuće stranke Sluga naroda David Arahamia.

Ranije je ukazom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Medvedčuku oduzeto ukrajinsko državljanstvo, a u januaru mu je Vrhovna rada oduzela i poslanički mandat.

AP Photo/Efrem Lukatsky
Viktor Medvedčuk

Medvedčuk je predat ruskoj strani prilikom jedne od razmena zarobljenika sa Ukrajinom.

14.08 - Rusija: Savet federacije jednoglasno prihvatio suspenziju sporazuma START

Ruski Savet federacije  jednoglasno je danas usvojio predsednički predlog zakona o suspenziji učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (START).

U dokumentu se navodi da zakon stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja, prenose RIA Novosti.

Odluku o eventualnom nastavku učešća Rusije u sporazumu START doneće predsednik Vladimir Putin.

13.23 - NATO članica odbila da pošalje borbene avione Ukrajini

Premijerka Italije Đorđa Meloni rekla je da njena zemlja neće isporučivati borbene avione Ukrajini, pobijajući izveštaje lokalne štampe u kojima se tvrdi da se Rim sprema da pošalje nekoliko zastarelih aviona kako bi ojačao kijevske trupe.

12.10 - Ukrajina hoće da produži sporazum o žitu

Zamenik ministra infrastrukture Ukrajine Jurij Vaskov izjavio je da Ukrajina namerava da ove nedelje zatraži od Turske i UN da započnu pregovore o produženju sporazuma o žitu.

Profimedia
 

Kijev želi da produži sporazum za najmanje još godinu dana i uključi više ukrajinskih luka, rekao je on za Rojters.

Vaskov je dodao da će Ukrajina tražiti priduženje ne za 120 dana "već za najmanje godinu dana".

11.55 - Papa Franja pozvao na prekid vatre u Ukrajini

Papa Franja pozvao je danas, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, na prekid vatre i mirovne pregovore i poručio da se "nijedna pobeda ne može graditi na ruševinama".

- Prošlo je godinu dana od početka ovog apsurdnog i okrutnog rata, tužna godišnjica. Broj poginulih, ranjenika, izbeglica i raseljenih, količina destrukcije i ekonomske i društvene štete govore za sebe - rekao je papa Franja tokom nedeljne audijencije.

Dan nakon obraćanja američkog predsednika Džozefa Bajdena u Poljskoj i ruskog predsednika Vladimira Putina pred Federalnom Skupštinom Rusije, papa je rekao:

- Hajde da se zapitamo: da li je učinjeno sve što je moguće da se zaustavi rat? Pozivam sve koji imaju vlast nad narodima da se obavežu da na konkretan način okončaju sukob, da ostvare prekid vatre i započnu mirovne pregovore. Ono što je izrađeno na ruševinama nikada ne može biti stvarna pobeda.

AP Photo/John Locher
Papa Franja

11.21 - Hakovane ruske radio-stanice?

Signal za vazdušni napad emitovan je u sredu ujutru na nekoliko komercijalnih radio-stanica u Rusiji, na kojima je najavljena pretnja od raketnog napada, a građani pozvani da se sklone u skloništa.

10.48 - Premijer Češke: Pomagaćemo Ukrajini dokle god joj to bude potrebno

Premijer Češke Petr Fijala izjavio je pred današnji sastanak sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i liderima istočnog krila NATO-a da će njegova zemlja nastaviti da pruža pomoć Ukrajini.

- Nastavićemo da pomažemo Ukrajini dokle god joj to bude potrebno - rekao je Fijala, prenosi Rojters.

10.44 - Državna duma jednoglasno usvojila Putinov predlog o suspenziji START-a

Donji dom ruskog parlamenta (Državna duma), usvojio je danas jednoglasno predlog zakona predsednika Vladimira Putina o obustavljanju učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

Prema dokumentu koji je Državnoj dumi podneo Putin, Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu i predsednik će doneti odluku o njegovom obnavljanju, a zakon će stupiti na snagu danom zvaničnog objavljivanja, prenosi Tass.

- Nacrt federalnog zakona predviđa da Rusija suspenduje Sporazum između Rusije i SAD o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog naoružanja koji je potpisan u Pragu 8. aprila 2010. godine - navodi se u tekstu obrazloženja zakona.

10.38 - Volodin: SAD su uništile arhitekturu svetske stabilnosti

AP Photo/Pavel Golovkin, File
Vjačeslav Volodin

SAD su uništile arhitekturu svetske stabilnosti, time što su prestale da poštuju svoje obaveze i odbacujući predloge Rusije o globalnoj bezbednosti, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

On je poručio da kada je reč o bezbednosti Rusije i njenog naroda, upotreba jezika ultimatuma sa Moskvom nije prihvatljiva, prenosi TASS.

Volodin je napisao na Telegramu da "Državna duma Rusije danas razmatra inicijativu Vladimira Putina da suspenduje rusko-američki Ugovor o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja".

- Odbijanjem da ispoštuje svoje obaveze i odbijajući predloge naše zemlje o globalnoj stabilnosti, SAD su uništile arhitekturu globalne stabilnosti - dodao je Volodin.

On je istakao da je sadašnja situacija rezultat spoljne politike Vašingtona. 

10.31 - Borbe u centru Artjomovska

Borbe se već vode praktično u centru Artjomovska, rekao je savetnik vršioca dužnosti predsednika Donjdcke Narodne Republike Jan Gagin.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontrolišu kijevske vlasti, severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske vojske.

AP Photo/Evgeniy Maloletka
 

Potpredsednica Vlade Ukrajine Irina Vereščuk pozvala je u petak stanovnike Artjomovska da što pre napuste grad. Ukrajinski mediji su pisali da se već evakuiše arhivska dokumentacija državnih institucija.

10.22 - SAD će isporučiti Ukrajini modifikovane bombe Jdam-ER, dugog dometa koje se navode uz pomoć GPS, piše Blumberg

Pentagon nije zvanično saopštio da će se u novom paketu vojne pomoći, vrednom 1,85 milijardi dolara, naći i modifikovane bombe. Kako su naveli, poslaće "preciznu municiju za avijaciju". Dva izvora agencije su potvrdila da će i ove bombe biti u sklopu paketa.

U članku se navodi da se Jdam-ER mogu instalirati na nenavođene projektile, težine od 220 do 900 kilograma.

- Nakon što je bačena, bomba otvara krila, što joj omogućava da leti na udaljenosti do 72 kilometra i utrostručuje domet leta početnog projektila - zaključuje se u tekstu.

10.05 - Švedska policija: Rusija je najveća pretnja za našu zemlju

Švedska policija saopštila je danas da Rusija predstavlja najveću pretnju za bezbednost ove skandinavske zemlje.

- U ovom trenutku Rusija je najveća pretnja - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

9.59 - Medvedev: Ako SAD žele da pobede Rusiju, branićemo se i nuklearnim oružjem

Profimedia
Dmitrij Medvedev

Svet se suočava sa sukobom na globalnom nivou ukoliko je cilj Vašingtona da pobedi Moskvu, upozorio je danas zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Medvedev je naglasio da, ukoliko SAD žele da pobede Rusiju, ona će se braniti svim sredstvima, što uključuje i nuklearno oružje, prenosi TASS. 

- Svim silama je očigledno da, ako SAD žele da pobede Rusiju, idemo ka sukobu na globalnom nivou. Ako SAD žele da pobede Rusiju, imamo pravo da se branimo bilo kojim oružjem, uključujući nuklearno - naveo je Medvedev na Telegramu,a prenosi TASS. 

On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je "nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju" i istakao da je s tim povezana odluka Rusije da suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju START, dodaju RIA Novosti. 

9.22 - Rusija traži da UN istraže eksplozije na gasovodima Severni tok

AP Photo/Seth Wenig
 

Moskva smatra da su eksplozije koje su oštetile gasovode Severni tok i Severni tok 2 akt međunarodnog terorizma, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

- Kao što se mnogi od vas sigurno sećaju, već tada je krajem septembra 2022. godine bilo jasno ko može da stoji iza tog čina međunarodnog terorizma, jer ovako kvalifikujemo ovaj incident - rekao je on na sastanku Saveta bezbednosti UN u utorak, prenosi TASS.

Nebenzja je rekao u Savetu bezbednosti UN da Moskva „nema poverenja“ u odvojene istrage koje sprovode Danska, Švedska i Nemačka, ali da „potpuno veruje“ generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu da uspostavi nezavisnu međunarodnu istragu od eksplozija.

Rusija je krajem prošle nedelje prosledila nacrt rezolucije članovima SB tražeći od generalnog sekretara UN da hitno uspostavi komisiju za istragu napada na Severni tok.

8.20 - Eksplozije u Dnjepropetrovskoj i Sumskoj oblasti

Objavljena vazdušna uzbuna.

07.55 - Bajden danas sa liderima istočnog krila NATO

Američki predsednik Džozef Bajden sastaće se danas u Poljskoj sa liderima istočnog krila NATO-a, kako bi pokazao podršku SAD njihovoj bezbednosti nakon što je Moskva objavila da suspenduje START sporazum o kontroli nuklearnog naoružanja.

AP Photo/Evan Vucci
 

Bajden je stigao u Varšavu u ponedeljak, posle iznenadne posete Kijevu, samo nekoliko dana pre godišnjice ruskog napada na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, prenosi Rojters.

U trenutku najvećih tenzija između Rusije i Zapada decenijama nakon Hladnog rata, Bajden se u utorak obratio hiljadama ljudi u centru Varšave i rekao da „autokratama“ poput ruskog predsednika Vladimira Putina moraju da pruže otpor, navodi britanska agencija.

Nekoliko sati ranije, Putin je u svom obraćanju Federalnoj skupštini Rusije uputio kritike zapadnim silama, okrivljujući ih za rat u Ukrajini i objavio da Moskva odustaje od novog sporazuma START o kontroli naoružanja, a upozorio je da bi Moskva mogla da nastavi nuklearne probe ukoliko to SAD prve urade.

7.40 - Putin ponišio Dekret o suverenitetu Moldavije

Ruski predsednik Vladimir Putin opozvao je dekret iz 2012. koji je delimično podržavao suverenitet Moldavije u rešavanju budućnosti Pridnjestrovlja , separatističkog regiona koji se graniči s Ukrajinom i u kojoj je Rusija stacionirala trupe.

Dekret, koji je juče opozvan, oličenje je ruske spoljne politike pre 11 godina koja je podrazumevala bliže odnose Moskve s Evropskom unijom i SAD, prenosi Rojters.

Naredba kojom se poništava dokument iz 2012. objavljena je na sajtu Kremlja, navodi se da je odluka doneta kako bi se "obezbedili nacionalni interesi Rusije u vezi s dubokim promenama koje se događaju u međunarodnim odnosima". Moldavski predsednik zajedničke kontrolne komisije u bezbednosnoj zoni oko Pridnjestrovlja Aleksandru Flenčea rekao je da otkazivanje ne znači da Putin napušta pojam moldavskog suvereniteta.

Profimedia
 

- Ukaz je politički dokument koji sprovodi koncept spoljne politike Rusije. Moldavija i Rusija imaju osnovni politički sporazum koji predviđa uzajamno poštovanje teritorijalnog integriteta naših zemalja - rekao je Flenčea za Publika-TV.

Kremlj je saopštio da su odnosi Rusije sa Moldavijom, čije je rukovodsto obećalo da će nastaviti sa nastojanjima da se pridruži EU, veoma napeti i optužio ovu zemlju da sprovodi antirusku politiku. Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije saopštilo je da će "pažljivo proučiti" dokument.

7.15 - SAD uvode sankcije za 200 ruskih pojedinaca i entiteta?

Sjedinjene Američke Države će ove nedelje uvesti sankcije za 200 ruskih pojedinaca i entiteta, objavio je u utorak Volstrit žurnal pozivajući se na osobu koja je upoznata sa tim.

U izveštaju se navodi da će sankcije biti usmerene na ruske guvernere i članove porodica zvaničnika ruske vlade, ruske tehnološke firme, navodne mreže za izbegavanje sankcija i subjekte koji su ključni za rusku odbrambenu industriju.

Zapad ima za cilj da smanji pristup Rusiji ključnim materijalima potrebnim za njen odbrambeni i tehnološki sektor, navodi se u izveštaju.

Očekuje se da će Sjedinjene Države ove nedelje uvesti svoj novi paket sankcija u koordinaciji sa saveznicima u EU.

7.00 - Ministrastvo spoljnih poslova: Rusija će poštovati ograničenja u okviru nuklearnog sporazuma Novi START

Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Rusija će nastaviti da poštuje strateška ofanzivna ograničenja uprkos suspenziji sporazuma Novi START, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Da bi održala dovoljan stepen predvidljivosti i stabilnosti u nuklearnoj raketnoj sferi, Rusija namerava da se striktno pridržava kvantitativnih ograničenja strateškog ofanzivnog naoružanja, koja su predviđena u okviru sporazuma - navodi se u saopštenju, a prenele su RIA Novosti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike