Oko 17 dece spaseno od sigurne smrti: Vozač minibusa pokušao da pređe preko reke - umalo svi stradali da nije bilo jednog čoveka

03.02.2023

22:10

0

Autor: J. J.

Incident se dogodio nešto pre 15 časova u oblasti Ndabajake u Empangeniju, na severu Kvazulu-Natal

Oko 17 dece spaseno od sigurne smrti: Vozač minibusa pokušao da pređe preko reke - umalo svi stradali da nije bilo jednog čoveka
Poplave u Oklandu - Copyright Hayden WoodwardNew Zealand Herald via AP


Muškarac iz Kvazulu-Natala skočio je u poplavljenu reku kako bi spasio 17 učenika koji pohađaju osnovnu školu od bujice nakon što je taksista pokušao da pređe poplavljeni niski most.

Incident se dogodio nešto pre 15 časova u oblasti Ndabajake u Empangeniju, na severu Kvazulu-Natal. Reka Empangeni je poplavljena posle obilnih kiša.

Tokozani Mhvanazi je rekao da je bio u svojoj kući kada je video kako minibus pokušava da pređe reku koja se izlila. Rekao je da je taksista nakratko zastao, a zatim pokušao da pređe preko mosta.

 

 

Mislio sam da će se okrenuti, ali je nastavio. Kada je bio nasred reke, auto se zaustavio i počeo da zanosi. Otrčao sam niz brdo do reke zajedno sa ostalim stanovnicima. Kada sam stigla, deca su vrištala i plakala, a vrata nisu mogla da otvore jer ih je voda zatvarala.

Na krovu minibusa je bilo druge dece koja su vrištala "u pomoć", rekao je on. Dok su slučajni prolaznici pozvali hitnu pomoć, Mkhvanazi je odlučio da skoči u vodu i da spase decu.

 

 

- Kada sam prišao autu, deca koja su me poznavala počela su da viču moje ime: "Ujka Tokozani, pomozi nam" - vikali su.

Otišao sam do auta, izvukao jedno dete kroz prozor... Prilazili su članovi zajednice i izvodili smo ih jednog po jednog. Uplašio sam se kada sam ušao u reku, ali najveća zabrinutost je bila da će spasilačke službe zakasniti.

- Nakon što sam izvukao svu decu, izvukao sam vozača, koji je takođe bio u autu - rekao je Mkhvanazi.

Prema Mkhvanaziju, svi u okolini znaju da je veoma opasno preći reku nakon obilnih padavina.

On je, podsetio, da se prošle nedelje jedna osoba udavila i da je telo kasnije pronađeno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike