Princ Hari otkrio koje poslednje reči je uputio mrtvoj kraljici Elizabeti: Zakasnio je da se pozdravi sa njom, ali je morao da joj se obrati

06.01.2023

13:55

1

Vojvoda od Saseksa stigao je u zamak Balmoral nekoliko sati nakon što je kraljica umrla u 96. godini 8. septembra

Princ Hari otkrio koje poslednje reči je uputio mrtvoj kraljici Elizabeti: Zakasnio je da se pozdravi sa njom, ali je morao da joj se obrati
Kraljica Elizabeta i princ Hari - Copyright Printscreen Youtube/The Royal Family

U memorima koji tek treba da budu objavljeni princ Hari je otkrio koje poslednje reči je uputio svojoj pokojnoj babi princezi Elizabeti II kada je sa zakašnjenjem stigao do njene samrtne postelje.

Hari je u memoarima koje nose naziv „Rezervni" ( „Spare") napisao da je svojoj pokojnoj baki šapatom rekao da se „nada da će biti srećna“ i da će biti sa njegovim dedom, princom Filipom, koji je umro godinu dana ranije u 99. godini.

U knjizi koja izlazi 10. januara naveo je da joj je rekao da joj se „divi što je ispunila svoje dužnosti do samog kraja“, misleći na njeno prisustvo na proslavi platinastog jubileja tog leta.

Vojvoda od Saseksa piše da je nakon toga izašao iz sobe svoje pokojne bake u Balmoralu u Škotskoj i pozvao suprugu Megan Markl da joj kaže da je bezbedno stigao.

Princ Hari je stigao u zamak Balmoral nekoliko sati nakon što je kraljica umrla u 96. godini 8. septembra.

Mediji su u to vreme pisali da je za smrt svoje bake saznao iz vesti, a ne od članova britanske kraljevske porodice.

Ben Stansall/Pool via AP
Kraljica Elizabeta II

Hari i Markl su bili u Nemačkoj na promociji  „Invictus Games" kada je do njega stigla vest da je zdravlje Elizabete II narušeno i požurio je da bude uz nju u poslednjim trenucima, ali nije stigao da se pozdravi sa kraljicom.

On je, međutim, prisustvovao desetodnevnom periodu žalosti za kraljicom, u pratnji svoje supruge. Nakon njene smrti Hari i Markl su se javno ponovo ujedinili sa princom Vilijamom i Kejt Midlton prvi put od marta te godine kako bi odali počast kraljici ispred zamka Vindzor.

Tada se pisalo da je upravo Vilijam taj koji je pozvao svog otuđenog brata i njegovu suprugu.

Hari je izneo nekoliko tvrdnji u svojim novim memoarima, uključujući optužbe da ga je Vilijam fizički napao nakon što su se posvađali oko Megan Markl, kao i da su ga princ i princeza od Velsa navratili da obuče nacističku uniformu na kostimografskoj zabavi 2005.

Vojvoda od Saseksa je takođe izneo nekoliko tvrdnji o svom ocu, kralju Čarlsu III, rekavši da je posle njegovog rođenja princezi Dajani rekao: „Sada si mi dala naslednika i rezervnog - moj posao je završen”.

Članovi kraljevske porodice nisu se oglašavali ovim povodom, dok je Bakingemska palata saopštila da neće komentarisati bilo kakve navode u knjizi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike