Princ Hari o skandalu koji ga je progonio: Princ Vilijam i Kejt su me naterali da obučem nacističku uniformu (FOTO)

05.01.2023

14:56

0

Princ Hari se tada spremao za maskenbal

Princ Hari o skandalu koji ga je progonio: Princ Vilijam i Kejt su me naterali da obučem nacističku uniformu (FOTO)
Princ Hari - Copyright Profimedia

Princ Hari je u svojim memoarima, koji bi uskoro trebalo da budu objavljeni, naveo da su ga njegov brat princ Vilijam i njegova tadašnja partnerka, a danas supruga princeza Kejt, ohrabrivali 2005. godine da obuče nacističku uniformu za jedan maskenbal, kao i da su se "valjali pod podu od smeha" kada su ga prvi put videli tako odevenog.

Kako navodi Njujork post, koji je imao uvid u odlomke iz još neobjavljenih memoara, tada je 20-godišnji princ pitao za savet princa Vilijama i Kejt Midlton da li da obuče nacističku ili pilotsku uniformu, na šta su se oni nasmejali i izabrali nacističku.

Profimedia
Zbog princa Harija je 2005. godine izbio veliki skandal

- Pozvao sam Vilija i Kejt i upitao za mišljenje. Nacistička uniforma, rekli su. Kada su me videli, oboje su urlali od smeha. Rekli su da izgleda gore i mnogo smešnije od trikoa koji je Vilijam trebalo da obuče, što je, naravno, bila poenta - napisao je princ Hari.

Međutim, ubrzo je izbio veliki skandal. Fotografija princa Harija, koji je imao svastiku na rukavu, izazvala je snažnu reakciju javnosti, a on je izjavio da mu je "veoma žao ako je ikoga na bilo koji način uvredio".

Iako je Hari istakao da je "nacistički incident" jedna od najvećih grešaka u njegovom životu, jedan izdavač koji je pročitao memoare je kazao: "Čudno je, jer biste pomislili da bi Hari preuzeo odgovornost za svoje postupke i nastavio sa životom, ali je umesto toga uvukao brata u ceu priču, mada jasno ističe da je Vilijamova uloga bila velika u skandalu".

Memoari princa Harija trebalo bi da budu objavljeni 10. januara, a u njima su navodno opisani brojni detalji njegove svađe sa Vilijamom i drugim članovima kraljevske porodice.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike