Konačno otkriveni detalji paklenog izlaska iz kraljevske porodice: Princ Hari ispričao da su on i Megan imali 5 opcija!

15.12.2022

12:55

4

Najteže mu je pala svađa koju je imao sa bratom Vilijamom, koji je, kako tvrdi, vikao na njega

Konačno otkriveni detalji paklenog izlaska iz kraljevske porodice: Princ Hari ispričao da su on i Megan imali 5 opcija!
Princ Hari - Copyright Profimedia

Poslednje tri epizode Netfliksove dokumentarne serije "Hari i Megan" objavljene su u četvrtak, a fokus u njima bio je na priči o burnom istupanju iz kraljevske porodice i svađi sa ocem, sada kraljem Čarlsom III, i starijim bratom, princom Vilijamom.

Hari je otvoreno pričao o pregovorima koji su vođeni u četiri zida između njega, brata, oca i kraljice Elizabete II povodom odstupanja njega i njegove supruge Megan Mark sa kraljevskih dužnosti.

Tom prilikom on je tvrdio da je Vlijam vrištao na njega i da se tada uplašio svog brata, trenutnog prestolonaslednika.

- Bilo je zastrašujuće što je moj brat vrištao i vikao na mene i što je moj otac govorio stvari koje jednostavno nisu bile istina. A moja baka je sedela u tišini i sve to upijala - ispričao je on, otkrivajući da mu je na tom sastanku navodno ponuđeno da izabere jedan od pet načina na koje bi moglo da se reguliše pitanje njegovog i Meganinog ostanka u kraljevskoj porodici.

Prva opcija je, kako trvdi, podrazumevala da pristanu na sve i budu potpuno prisutni u porodičnom životu, dok je poslednja bila da se odreknu titula, novca i veza sa kraljevskom porodicom, te da ne budu deo porodičnih odnosa, tradicija i okupljanja.

Princ Hari/Profimedia
Princ Hari

- Došao sam sa predlogom koji smo javno izneli, a kada sam stigao tamo, ponudili su mi pet opcija - prva je uključivala sve i podrazumevala da se ništa ne promeni, peta je bila da se odreknem svega. Izabrao sam treću opciju, prema kojoj smo Megan i ja imali svoje poslove, ali i radili da podržimo kraljicu. Vrlo brzo je postalo jasno da cilj nije diskusija ili debata.

Ubrzo nakon samita u Sandringemu, kraljica Elizabeta je objavila emotivno saopštenje.

- Danas je moja porodica imala veoma konstruktivne razgovore o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju Harija i Megan da stvore novi život kao mlada porodica. Iako bismo više voleli da ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive nezavisnijim životom kao porodica, a da pritom ostanu cenjen deo moje porodice - pisalo je u saopštenju pokojne vladarke.

Hari je priznao i da mu je najteže palo narušavanje odnosa sa bratom i jaz koji bi mogao da se stvori među njima.

- Najtužniji je bilo taj razdor koji je napravljen između mene i mog brata, tako da je on sada na strani institucije. Deo toga razumem, tačno, to je njegovo nasleđe. Donekle je u njemu već ukorenjeno da je deo njegove odgovornosti opstanak i nastavak ove institucije - zaključio je princ Hari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike