Šuškalo se, ali je Ankara potvrdila: Sastali se direktori ruskih i američkih obaveštajnih službi, a ovo su bile teme

14.11.2022

21:43

0

Potvrđujemo sastanak direktora ruskih i američkih obaveštajnih službi u Turskoj, koji je organizovala Nacionalna obaveštajna organizacija

Šuškalo se, ali je Ankara potvrdila:  Sastali se direktori ruskih i američkih obaveštajnih službi, a ovo su bile teme
Direktor CIA Vilijam Berns - Copyright Tom Williams/Pool via AP

Fahretin Altun, šef za medije i komunikacije u turskom predsedništvu, potvrdio je da su direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns održali danas sastanak u Ankari.

- Potvrđujemo sastanak direktora ruskih i američkih obaveštajnih službi u Turskoj, koji je organizovala Nacionalna obaveštajna organizacija - rekao je on za NTV, preneo je TAS S.

- Razgovarano je o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja - dodao je on.

 

Prema rečima turskog zvaničnika, Ankara, zahvaljujući čijim posredničkim naporima je ranije održan sastanak ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije i zaključen dogovor o žitu, nastaviće pregovore sa svim stranama za postizanje mira.

Bajdenova administracija je slala Bernsa nekoliko puta tokom prošle godine na razgovore sa Rusima, koristeći veterana diplomatu i bivšeg američkog ambasadora u Rusiji kao ključnog posrednika dok odnosi SAD i Rusije nastavljaju da se urušavaju. Berns je poslat u Moskvu prošlog novembra, pre nego što je Rusija napala Ukrajinu, da upozori Kremlj o posledicama invazije. Takođe je bio uključen u razgovore sa Nariškinom o američkim državljanima zatočenim u Rusiji, uključujući Britni Griner i Pola Vilana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike