Šta mislite o tome da spavate i mršavite? Može, ali samo ako ispunite ovaj uslov!

24.01.2023

05:24

0

Autor: Z.A.S.

Britanski farmaceut, Majk Mekines, osmislio je režim ishrane koji pomaže da mršavimo dok spavamo

Šta mislite o tome da spavate i mršavite? Može, ali samo ako ispunite ovaj uslov!
Žena spava - Copyright Profimedia

Maltene da ne postoji žena koja nema želju da skine barem nekoliko kilograma, a ni muškarci nisu imuni na dobar izgled.

Takođe, većina bi volela da mršavi, a da se ne odrekne mnogo toga ili da ne ulaže preterani trud. U suštini, idealno bi bilo kada bismo mogli da mršavimo dok spavamo.

Verovali ili ne, ali zahvaljujući britanskom farmaceutu Majku Mekinesu, koji je osmislio režim ishrane koji pomaže da mršavimo dok spavamo, to je sada moguće.

- Hibernacijska dijeta se odnosi na regulisanje vašeg ličnog sistema prirodnog oporavka za kontrolu težine. Ključ je pokretanje mehanizma za oporavak tela tokom noći - metabolizam se ubrzava, masti se sagorevaju, a smanjuje se i nivo hormona stresa - rekao je britanski stručnjak i istakao da pred spavanje treba pojesti kašičicu meda.

Svi znamo da je med izuzetno lekovit, a prema tvorcu "medne dijete", fruktoza i glukoza u medu telu daju "gorivo" koje mu je tokom noći neophodno i koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i pospešuje sagorevanje masnoća.

Pixabay
 

Da bi dijeta imala bolji učinak, poželjno je da šećer u potpunosti zamenite medom. Izbacite šećer, zaslađenu hranu i veštačke zaslađivače iz ishrane, a 30 minuta pre odlaska u krevet obavezno pojedite jednu kašiku meda.

Ipak, imajte na umu da i prevelika količina meda može da povisi nivo šećera u krvi, a samim tim i nivo insulina, pa je preporuka da nikada ne uzimate više od jedne kašike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike