Grickalice mogu biti i zdrave, a ova će vam smanjiti apetit i ubrzati gubitak kilograma: Dovoljno je samo 30 do 50 grama dnevno!

08.12.2022

05:33

0

Autor: Z.A.S.

Grickalice mogu biti i zdrave, a ova će vam smanjiti apetit i ubrzati gubitak kilograma: Dovoljno je samo 30 do 50 grama dnevno!
Orašasti plodovi, suvo voće i semenke - Copyright Profimedia

Prema najnovijem istraživanju, svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova može da smanji apetit i pomogne vam da smršate.

Nova studija otkriva da bi konzumiranje badema moglo da pomogne ljudima da drže težinu pod kontrolom.

Konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama, pomaže u smanjenju apetita, otkrili su istraživači.

Unsplash
 

U studiji, oni koji su jeli bademe umesto užine sa ugljenim hidratima smanjili su unos energije za 72 kalorije pri sledećem obroku. 

- Prekomerna težina ili gojaznost su glavni problem javnog zdravlja, a održavanje težine kroz bolji hormonski odgovor može da bude ključno za promovisanje upravljanja težinom - kazao je doktor Šarajah Karter sa Univerziteta Južne Australije. 

Pexels
 

- Naše istraživanje je ispitalo hormone koji regulišu apetit i kako orasi, a posebno bademi, mogu da doprinesu kontroli apetita. Otkrili smo da ljudi koji jedu bademe imaju promene u hormonima koji regulišu apetit i da su verovatno oni doprineli smanjenom unosu hrane - objasnio je doktor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike