Kancer influenserka tvrdi: Kineski luk u Srbiji je prepun toksičnih hemikalija opasnih po zdravlje! (VIDEO)

26.10.2022

14:32

0

Autor: Z.A.S.

Nastasja Nedimović, uspela je da ishranom pobedi rak koštane srži

Kancer influenserka tvrdi: Kineski luk u Srbiji je prepun toksičnih hemikalija opasnih po zdravlje! (VIDEO)
beli luk tiktok copy - Copyright Printscreen/cancer.influencer/Pixabay

Nastasja Nedimović, široj javnosti je postala poznata nakon što je u trudnoći uspela da pobedi rak koštane srži i to ishranom.

Ona je, uz veliku podršku svog supruga, kao i zahvaljujući istraživanjima koje su zajedno vršili, ali i razgovorom sa nutricionistom, uspostavila način ishrane koji je doprineo njenom izlečenju.

Na društvenoj mreži "Instagram", Nastasja se potpisuje kao Kancer influenser i redovno daje savete u vezi sa ishranom i raznim namirnicama.

U jednom od videa koji je objavila na svom profilu, influenserka je objasnila koliko je kineski beli luk, koji se nalazi na rafovima u našim prodavnicama, ali i na pijacama, štetan po zdravlje.

- Ovo zaista nije beli luk. Ovo je kineski beli luk - kaže Nastasja u svom videu, pokazujući glavicu belog luka koja, onima koji ne znaju razliku, sasvim sigurno ne izgleda mnogo drugačije od domaćeg belog luka.

Međutim, tako je samo na prvi pogled. Dalje, influenserka objašnjava da se uveženi beli luk uzgaja u kanalizacionim vodama, a da se te kanalizacione vode koriste kao jeftino đubrivo.

- Kineski beli luk se zatim prska hemikalijama, da bi se sprečilo klijanje, potom se izbeljuje hlorom, a onda se po zakonu fumigira metil bromidom - upozorava ona.

Nastasja je takođe objasnila i da visoke doze metil bromida mogu da oštete centralni i respiratorni nervni sistem i da je on opasniji od hlora čak 60 puta.

- Kroz mnoga ispitivanja kineski beli luk je bio pozitivan na toksične hemikalije, patogene, na teške metale kao što su olovo, arsen, melamin, metil bromid, Ešerihija Koli. Ovo se ne odnosi samo na sirovi beli luk, već i na beli luk u prahu, kao i na ulje od belog luka - zaključila je ona, a zatim je objasnila razliku između kineskog i domaćeg belog luka.

Razlika između kineskog i domaćeg belog luka:

  • Nedostatak korena
  • Nedostatak mrlja od zemljišta
  • Ima neprirodnu belu boju
  • Kineski beli luk ne klija, jer je tretiran teškim hemikalijama, a naš beli luk nakon određenog vremena u frižideru isklija 
  • Kineski beli luk ima metalniji ukus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike