Primenite ovu moćnu tehniku na poslu i ubrzo ćete biti oslobođeni stresa

20.06.2022

17:55

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko radite u kancelariji po principu otvorenog prostora, moraćete da budete kreativni i da se snađete za pronalaženje mirnog mesta za vežbanje

Primenite ovu moćnu tehniku na poslu i ubrzo ćete biti oslobođeni stresa
pexels-marcus-aurelius-4064177 - Copyright Pexels

Ukoliko na poslu imate mesto na koje možete da se sklonite i malo izolujete od radnog okruženja, onda sasvim sigurno, bez problema, možete da praktikujete ovu efikasnu meditaciju koja će vam pomoći da se vratite u balans i što je najvažnije - oslobodiće vas stresa.

Ukoliko radite u kancelariji po principu otvorenog prostora, moraćete da budete kreativni i da se snađete za pronalaženje mirnog mesta za vežbanje. Recimo, ukoliko je slobodna, uvek možete da zauzmete konferencijsku sobu na nekoliko minuta, a u krajnjoj meri, možete da napustite zgradu i sednete u obližnji park.

Unsplash
 

Meditacija "stolica" može da se radi svugde gde možete mirno da sedite i vežbate. I nije ni najmanje zahtevna.

Pre svega, počnite tako što ćete svoju pažnju usmeriti na dah, a kada budete bili spremni, pažnju usmerite na tabane, otvorite svoj um za bilo kakve senzacije koje treba da primetite.

Možda ćete primetiti pritisak na tabane, jer njihova težina počiva na nogama. Možda su vam tabani topli ili hladni.

Samo primetite. Nema potrebe da sudite ili da se upuštate u razmišljanje. Ukoliko vam um odmakne ili odluta, preusmerite pažnju, čvrsto i nežno.

Unsplash
 

Preusmerite pažnju na vrhove stopala, gležnjeve, potkolenice, kolena...

Postepeno skenirajte svoje telo, primećujući senzacije, primećujući nelagodu i primećujući delove vašeg tela u kojima detektujete odsustvo senzacija. Nema potrebe za traženjem senzacija; samo nastavite da skenirate svoje telo, odvajajte vreme i budite otvoreni za ono što je ovde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike