Veterinar tvrdi da pseće godine ne postoje: Evo koliko vaš pas zapravo ima godina (VIDEO)

11.03.2021

10:30

0

Autor: Z. A.

Izvor: magazin.novosti.rs

Zabluda o starenju ljubimaca je prihvaćena kao istinita

Profimedia

Veterinar Hanter Fin objavio je na društvenoj mreži TikTok video u kom je tvrdio da je verovanje da jedna ljudska godina vredi sedam psećih pogrešno i da je objasnio kako pravilno izračunati starost psa.

Video je u kratkom roku postao viralan i pregledan je više od četiri miliona puta.

– Jednogodišnji pas star je koliko i 31-godišnji čovek, a pas koji ima dve godine jednak je 49-godišnjaku – rekao je veterinar.

– Ako vas zanima koliko je zapravo star sedmogodišnji pas, odgovor je kao i 62-godišnji čovek. Proces starenja pasa se s vremenom usporava, pa će osmogodišnji pas biti jednak 64-godišnjaku. Koliko je onda zapravo star vaš pas? – upitao je.

@dr.hunterfinn

♬ Steven Universe – L.Dre

– Vlasnici kućnih ljubimaca treba da shvate da psi stare drugačije od ljudi, a kad jednom postanemo svesni toga da su stariji nego što mislimo da jesu, lakše nam je i da se brinemo za njihovo zdravlje – rekao je Fin.

– Mnogi ljudi ne žele da poveruju da bi njihovo trogodišnje štene moglo, na primer, da ima rak, ali mi kao veterinari to vidimo previše često. Zabluda o starenju ljubimaca je prihvaćena kao istinita i tu se javlja problem. Nije mi jasno odakle je taj mit uopšte došao – zaključio je.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti