Trikovi za brzo čišćenje kuhinje posle uskršnjeg ručka: Uz malo muke i ribanja

03.05.2021

16:20

0

Autor: K. Obradović

Nakon praznične trpeze ostaje gomila zaprljanih sudova, kao i umazan šporet koji treba očistiti

Profimedia

Divno je kada se za praznike okupi cela porodica i uživa u druženju i raznim đakonijama. A ona manje lepa stvar je što iza praznične trpeze ostaje brdo prljavih sudova.

Da bi se ova noćna mora svake domaćice što više olakšala, imamo nekoliko odličnih trikova.

Izbegnite ribanje

Posuđe u kojem ste pripremali hranu napunite vrućom vodom i dodajte deterdžent. Sačekajte desetak minuta da se ostaci hrane rastvore, pa samo pređite sunđerom po potrebi. Ne čekajte duže, naročito s masnom hranom, jer kada se voda bude potpuno ohladila, sve ćete morati ispočetka.

pročitajte još

So i sirće su spas

Uprkos rasprostranjenom verovanju da je soda bikarbona dovoljna za skidanje zagorelih ostataka hrane, to nije tačno. Uzmite krupnu so i sirće, nanesite na posudu i ostavite da deluje desetak minuta. Potom istrljajte sunđerom.

Spoljašnjost pleha ili šerpe

Ako ste pekli ili dugo kuvali neko jelo, moguće je da sa spoljne strane posude imate fleke. Njih skinite tako što ćete naneti sodu bikarbonu, pa zgužvanim komadom aluminijumske folije trljati fleke.

Drugi dobar trik je – kečap! Položite posudu tako da je površina koju želite da očistite horizontalna i namažite kečapom. Posle petnaestak minuta, fleke će se skinuti uz minimum trljanja jer će kiselina u kečapu rastvoriti ostatke, piše Mondo.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti