Recept dana: Čokoladna keks torta kakvu niste probali, sprema se za sedam minuta
Veoma ukusan slatkiš
Iako vam se možda ništa više ne jede i ne sprema, predlažemo vam da imate u vidu ovu zanimljivu poslasticu koja se pravi veoma brzo, izdašna je i veoma ukusna.
Zapravo, ovo je modernizovana verzija stare keks torte, koja je bila često na meniju domaćica kada nije bilo gastronomskog i poslastičarskog obilja.
Sastojci:
- 60 g kakaoa
- 600 g suvog keksa
- 150 g putera
- 240 ml vode
- 100 g lešnika ili oraha
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
Priprema
1. Pomešajte šećer i kakao, prelijte vodom i fino ujednaite, pa preručite u šerpicu.
2. Kada se smesa malo ugreje, stavite puter, promešajte i pustite da kratko sve zajedno prostruji i zatim sklonite sa ringle.
3. Keks izmrvite u dubljoj činiji, dodajte mu takođe krupnije usitnjene lešnike promešajte, a zatim preko sipajte smesu od kakaoa i fino promešajte da dobijete mričastu smesu. Možete dodati rum, vanilin šećer, to će torti dati još jednu dimenziju.
4. Pripremite kalup kojem se skida obruč i smesu lepoo utisnite u kalup.
5. Od slatke pavlake i čokolade napravite glazuru i njome prelijte tortu. Stavite tortu u frižider na minimum dva sata.
6. Izvadite prohlađenu tortu, skinite obruč kalupa, a onda je secite i uživajte.
Bon appetit!!!
možete i ovo da spremite
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari