Recept dana: Punjene rolnice sa piletinom za pravi gurmanski ručak

22.03.2021

07:08 >> 07:04

0

Ako dočekujete goste ovo jelo će ih oduševiti

Recept dana: Punjene rolnice sa piletinom za pravi gurmanski ručak
Copyright Profimedia

Nekad nemamo vremena za kulinarske avanture, a ponekad poželimo da pripremimo i neki specijalitet. Ovo ukusno jelo dopašće se svima. Vaši ukućani će tražiti da ponovo spremate. Uz punjene rolnice sa piletinom možete napraviti krompir kao prilog, a dovoljna je i dobra salata za pravi gurmanski obrok.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 kašike senfa
  • 2 čena belog luka
  • po ukusu so
  • po ukusu mleveni crni biber
  • 200 g tanko rezanog suvog vrata
  • 150 g kačkavalja
    Za preliv:
    – 2 kašike kisele pavlake
    – 200 ml pavlake za kuvanje
    – 1 jaje
    – 1 kašikica suve mrvljene mirodjije

Način pripreme:

Pileći file blago izlupamo čekićem za meso i začinimo sa obe strane solju i mlevenim biberom.

Prvo stavimo list suvog vrata, preko pilećeg filea koje premažemo mešavinom senfa i usitnjenog belog luka, na svako parče pri kraju stavimo kačkavalj koji smo nasekli na prutiće.
Čvrsto urolamo.
Vatrostalnu posudu ili pleh tanko podmažemo sa uljem i poređamo rolnice jednu do druge.
Pavlaku za kuvanje pomešamo sa kiselom pavlakom, jajetom i mirođijom, prelijemo preko rolnica.
Pečemo na 200 stepeni oko pola sata, izvadimo iz rerne.
Pospemo sitno narendanim kačkavaljem.
Vratimo u rernu na, 5-10 minuta da se zapeče.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike