Recept dana: Losos u korici od parmezana, istovremeno i hrskav i sočan

08.03.2021

07:08 >> 09:03

0

Zdrav i jednostavan obrok

Recept dana: Losos u korici od parmezana, istovremeno i hrskav i sočan
Copyright Profimedia

Potrebna vam je dobra ideja za zdrav ručak ili brzu večeru? Onda sa lososom nema greške. Em je zdrav, em je jednostavan za pripremu. Uz ove sastojke dobićete istovremeno sočno, a spolja hrskavo parče ribe, a možda vam se dogodi i da vam ovo postane omiljeni recept.

Dovoljno je da napravite dobru salatu i obrok je kompletan, a odlično se slaže i uz krompir ili pire od celera. Izbor je na vama.

Sastojci:

  • 200 g lososa (2 filea)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • 30 g prezli
  • 30 g rendanog parmezana
  • ½ veze peršunovog lista
  • 1 čen belog luka

Način pripreme:

U secko staviti rendani parmezan, presečen beli luk, prezle, ulje i peršunov list. Sve dobro samleti. Filete lososa utapkati kuhinjskim ubrusom. Rasporediti smesu na dasku i uvaljati filete lososa sa svih strana.

U pleh ili tepsiju odgovarajuće veličine staviti komad pekarskog papira, filete lososa u korici od parmezana, kožom na dole i još blago utabati prstima kako bi se spojio sa ribom.

Posoliti i peći na 200° C 15-ak minuta.

Predlog za serviranje: Losos u korici od parmezana možete servirati na pireu od celera i ukrasiti seckanim peršunovim listom.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike