Recept dana: Svinjski medaljoni u kremastom sosu jedu se u tišini

27.02.2021

07:08 >> 19:15

0

Autor: Z. A.

A izazivaju milinu

Recept dana: Svinjski medaljoni u kremastom sosu jedu se u tišini
Copyright Profimedia

Svinjski file u kremastom mlečnom sosu jedan je od onih brzih a finih načina za pripremu ovog mesa. Sos je blag, finog ukusa, a dok se jede, za stolom vlada muk.

Uz medaljone kao prilog možete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinač, grilovano povrće, pastu… Šta god imate i volite.

Sastojci:

Za medaljone

  • 400 g svinjskog filea

Za marinadu

  • so
  • biber
  • 1 kašičica senfa
  • ulje

Za sos

  • 200 ml neutralne pavlake
  • origano
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber

Za prilog

  • pirinač
  • so, biber
  • kurkuma
  • 10 g maslaca

Priprema

1. Svinjski file očistite od žilica i isecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i premažite senfom, stavite u činiju, dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata, a najbolje preko noći.

2. Na vrućem ulju ili masti pržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obe strane. Meso zatim izvadite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i beli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite još minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

3. U međuvremenu skuvajte pirinač i servirajte s medaljonima.

Bon appetit!

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike