Recept dana: Svinjski medaljoni u kremastom sosu jedu se u tišini
A izazivaju milinu
Svinjski file u kremastom mlečnom sosu jedan je od onih brzih a finih načina za pripremu ovog mesa. Sos je blag, finog ukusa, a dok se jede, za stolom vlada muk.
Uz medaljone kao prilog možete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinač, grilovano povrće, pastu… Šta god imate i volite.
Sastojci:
Za medaljone
- 400 g svinjskog filea
Za marinadu
- so
- biber
- 1 kašičica senfa
- ulje
Za sos
- 200 ml neutralne pavlake
- origano
- 1 čen belog luka
- so
- biber
Za prilog
- pirinač
- so, biber
- kurkuma
- 10 g maslaca
Priprema
1. Svinjski file očistite od žilica i isecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i premažite senfom, stavite u činiju, dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata, a najbolje preko noći.
2. Na vrućem ulju ili masti pržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obe strane. Meso zatim izvadite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i beli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite još minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.
3. U međuvremenu skuvajte pirinač i servirajte s medaljonima.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari