Recept dana: Potaž od celera je sve što vam danas treba
Vreme je za kremastu čorbicu
Nakon mnogo dana uživanja u težoj hrani, čitavoj vašoj porodici dobro će doći brz, lagan i ukusan potaž od celera. Poslužiće kao predjelo, ali i kompletan obrok za one slabijeg apetita.
možete i ovo da pripremite
Sastojci:
- 1 srednji koren celera
- 2 štapića celera
- 3 kašike + 1 kockica maslaca
- 1 praziluk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- malo belog bibera
- so
- 2 grančice celerovog lista
- 1 dl pavlake
- 3 kašike limunovog soka
Priprema
1. Iseckajte koren celera na kockice i ispržite ga na maslacu, te mu dodajte i usitnjene zelene štapiće.
2. Ubacite potom isckane šargarepu, krompir i crni luk, pa kada sve omekša, dodajte praziluk i beli luk, sipajte malo vode i ostavite da se kuva poklopljeno.
3. Začinite belim biberom i posolite.
4. Kuvano povrće ubacite u blender, a zatim blendirano povrće vratite u šerpu – treba da bude perfektno glatka, bez komadića šargarepe i celera.
5. Dodajte još malo bibera i soli, te još jednu kockicu maslaca, prokuvajte, sipajte neutralnu pavlaku i pomerite s vatre, a zatim umešajte sok limuna.
6. Potaž serviraje u činije, a u svaku dodajte listiće celeram malo pavlake i po želji krutone koje ste na tiganji ispekli os starog hleba.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari