Recept dana: Potaž od celera je sve što vam danas treba

08.01.2021

07:08 >> 06:44

0

Autor: Z. A.

Vreme je za kremastu čorbicu

Recept dana: Potaž od celera je sve što vam danas treba
Copyright Profimedia

Nakon mnogo dana uživanja u težoj hrani, čitavoj vašoj porodici dobro će doći brz, lagan i ukusan potaž od celera. Poslužiće kao predjelo, ali i kompletan obrok za one slabijeg apetita.

Ovaj potaž sprema se od svih delova celera, povrća koje je poslednjih godina proglašeno superhranom, a celo vaše telo biće vam zahvalno već posle prve kašike tople kremaste čorbice.

možete i ovo da pripremite

Sastojci:

  • 1 srednji koren celera
  • 2 štapića celera
  • 3 kašike + 1 kockica maslaca
  • 1 praziluk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • malo belog bibera
  • so
  • 2 grančice celerovog lista
  • 1 dl pavlake
  • 3 kašike limunovog soka

Priprema

1. Iseckajte koren celera na kockice i ispržite ga na maslacu, te mu dodajte i usitnjene zelene štapiće.

2. Ubacite potom isckane šargarepu, krompir i crni luk, pa kada sve omekša, dodajte praziluk i beli luk, sipajte malo vode i ostavite da se kuva poklopljeno.

3. Začinite belim biberom i posolite.

4. Kuvano povrće ubacite u blender, a zatim blendirano povrće vratite u šerpu – treba da bude perfektno glatka, bez komadića šargarepe i celera.

5. Dodajte još malo bibera i soli, te još jednu kockicu maslaca, prokuvajte, sipajte neutralnu pavlaku i pomerite s vatre, a zatim umešajte sok limuna.

6. Potaž serviraje u činije, a u svaku dodajte listiće celeram malo pavlake i po želji krutone koje ste na tiganji ispekli os starog hleba.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike