Recept dana: Paprike u pavlaci, bez njih zimnica nije potpuna

01.09.2021

06:08 >> 06:15

0

Pored pripreme džemova, pekmeza, ajvara, turšije, ovaj jednostavan recept nikako nemojte da propustite

Recept dana: Paprike u pavlaci, bez njih zimnica nije potpuna
Copyright Profimedia

Krajem leta svaka kuhinja zamiriše na zimnicu. Prepliću se mirisi voća od kuvanja džemova s mirisima pečenih paprika koje pripremamo za ajvar.

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

Ovo je recept za paprike u pavlaci, jedno od omiljenih jela. Pročitajte još i kako možete da napravite najukusniji džem od šljiva.

Sastojci:

  • 1 kg paprike somborke
  • 1,5 kg kisele pavlake
  • nekoliko kašika soli

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila.

U pavlaku dodajte 2-3 kašike soli i promešajte. Na dno posude u koju ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta pavlake, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom.

Posle svakog reda paprike ide red pavlake, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.

Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike