Recept dana: Jagnjeći kotleti s povrćem, u pivu dinstani pa zapečeni

26.03.2021

07:08 >> 19:01

0

Autor: Z. A.

Dugo se dinsta, al vredi svaki minut

Recept dana: Jagnjeći kotleti s povrćem, u pivu dinstani pa zapečeni
Copyright Profimedia

Kada se sprema jagnjetina, to je poseban gastronomski dan. Ovaj način pripreme jagnjećih kotleta oduševiće čak i one kojima ovo meso nije visoko na listi omiljenih.

Predlažemo vam da počnete odmah, dugo se dinsta, a ne valja baš čitav prvi prolećni vikend provesti u kuhinji.

Sastojci:

Za kotlete

  • 4 ili 6 jagnjećih kotleta
  • 1 kajdžun začina (so
  • 1 kašika mlevena crvena paprika
  • 1 kašika mleveni beli biber
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/2 kašičice beli luk u prahu)
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 150 g slanine
  • 2 kašike masti
  • 200 ml piva
  • 2 kašike začina za jagnjetinu

Za prilog

  • pene rigate sa spanaćem
    ili
  • pečeni krompir

Priprema:

1. Meso dobro premažite maslinovim uljem, pa utrljajte meso začinima za jagnjetinu.

2. Oguliti luk, šargarepu i paškanat i isecite na kockice.

3. Stavite jagnjetinu i povrće u duboku šerpu, prelijte pivom, pa prekrijte meso režnjevima slanine. Dodajte mast i sipajte malo vode. Prekrijte pleh alu-folijom. Zagrejte rernu na 150 stepeni i pecite meso tri sata. Skinite foliju i nastavite sa pečenjem na 180 stepeni dok meso ne porumeni.

4. Izvadite meso iz pleha i ostavite sa strane da odstoji. Procedite sokove na srednjoj vatri.

5. Pripremite prilog i serviraje meso sa sosom i prilogom.

Savet: Mešavina začina za jagnjetinu sadrži mentu, beli luk, crni luk, šećer i so.

Bon appetit

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike