Recept dana: Jagnjeći kotleti s povrćem, u pivu dinstani pa zapečeni
Dugo se dinsta, al vredi svaki minut
Kada se sprema jagnjetina, to je poseban gastronomski dan. Ovaj način pripreme jagnjećih kotleta oduševiće čak i one kojima ovo meso nije visoko na listi omiljenih.
Predlažemo vam da počnete odmah, dugo se dinsta, a ne valja baš čitav prvi prolećni vikend provesti u kuhinji.
Sastojci:
Za kotlete
- 4 ili 6 jagnjećih kotleta
- 1 kajdžun začina (so
- 1 kašika mlevena crvena paprika
- 1 kašika mleveni beli biber
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/2 kašičice beli luk u prahu)
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 150 g slanine
- 2 kašike masti
- 200 ml piva
- 2 kašike začina za jagnjetinu
Za prilog
- pene rigate sa spanaćem
ili - pečeni krompir
Priprema:
1. Meso dobro premažite maslinovim uljem, pa utrljajte meso začinima za jagnjetinu.
2. Oguliti luk, šargarepu i paškanat i isecite na kockice.
3. Stavite jagnjetinu i povrće u duboku šerpu, prelijte pivom, pa prekrijte meso režnjevima slanine. Dodajte mast i sipajte malo vode. Prekrijte pleh alu-folijom. Zagrejte rernu na 150 stepeni i pecite meso tri sata. Skinite foliju i nastavite sa pečenjem na 180 stepeni dok meso ne porumeni.
4. Izvadite meso iz pleha i ostavite sa strane da odstoji. Procedite sokove na srednjoj vatri.
5. Pripremite prilog i serviraje meso sa sosom i prilogom.
Savet: Mešavina začina za jagnjetinu sadrži mentu, beli luk, crni luk, šećer i so.
Bon appetit
možete da pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari