Recept dana: Hrskavi hleb punjen sirom i belim lukom, raskoš za doručak i večeru
Sprema se bukvalno za pola sata
Još jedna delicija od starog hleba. Ukoliko se retko dešava da vam ostane baš cela vekna, kupite namenski jednu više za ovu slanu poslasticu.
Odličan u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i beli luk daju mu poseban šmek, pa je dobro da se odmah bacite na posao. Naravno, prvo pročitajte recept.
Sastojci:
- 1 srednja vekna hleba, najbolje od juče
- 200 g narendane gaude
- 150 g feta sira
- 60 g maslaca
- 2 čena belog luka
- paprika
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema
1. Pomešajte maslac sa izgnječenim belim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavite u frižider.
2. Hleb zarežite po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne secite ga do kraja kako bi ostao u komadu.
3. Pomešajte rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno naseckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadevom od sira.
4. Stavite na pleh ili u dublju posudu, prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
5. Odmotajte foliju i pecite još desetak minuta. Izvucite veknicu iz rerne i navalite.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari