Recept dana: Francuski krompir zapečen u rerni, brza večera spremna za pola sata
Još jedan način za pripremu omiljenog nam krompira
Volimo krompir na sto načina, a sigurni smo da do sada niste isprobali francuski krompir. Sprema se jednostavno i brzo, pa može postati omiljena večera za vas i vaše ukućane.
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za ovo slasno jelo, a većinu već imate kod kuće. Samo složite, ubacite u rernu i čekate da se primamljiv miris raširi iz kuhinje.
Sastojci:
- 500-700 g krompira
- 4 kuvana jaja
- šunka
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
Način pripreme:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.
Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.
Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo soli.
Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.
Bon appetit!
pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari