Recept dana: Filet lososa na pireu od avokada i belog grožđa po preporuci poznatog beogradskog kuvara

08.12.2020

07:08 >> 21:13

0

Ne znamo da li je lepše za gledanje ili degustaciju

Recept dana: Filet lososa na pireu od avokada i belog grožđa po preporuci poznatog beogradskog kuvara
Copyright Printscreen

Domaćice se često drže nekih proverenih recepata koje su već “navežbale” višegodišnjim ponavljanjima, međutim, povremeno nije loše izaći iz zone komfora i upustiti se u pravu kulinarsku avanturu. Mi danas, za tu avanturu, imamo ozbiljnu pomoć – poznatog beogradskog kuvara Miloša Grahovca, inače tvorca projekta “Clash of tastes” (Sudar ukusa). Zato i naš recept zvuči egzotično – filet lososa na pireu od avokada i belog grožđa sa sosom od redukovane limete i suvidiranim lešnikom.

Printscreen

Sastojci:

  • 2 fileta lososa od po 75 grama
  • 6 avokada
  • 200 g belog grožđa
  • 100 g lešnika
  • limeta
  • so, biber
  • puter

 

 

 

Način pripreme:

Filete lososa staviti na gril bukvalno 3-4 minuta, pa ih premestiti u dublji tiganj ili vok u koji ste stavili puter. Lososa “kupati u puteru” da bude sočan, a ne suv.

Za pire: Staviti belo grožđe da se kuva 8 minuta, potom iscediti od vode i sipati u bovu. Izmrvite avokado, blendati zajedno, pa ispasirati zbog koštica belog grožđa – da ne bude gorko. Dodati prstohvat soli i bibera. Lešnik kuvati u vakuum kesi u šerpi u polu-dubokoj vodi na 50 stepeni Celzijusa i to sat vremena. Ovo je važno da bi lešnik ostao originalnog ukusa.

Ribu postaviti na pire, preliti limetom i dodati lešnike.

Bon appetit!

Saznaj više:

Recept dana: Argentinska čokoladna torta, treći najbolji slatkiš na svetu po izboru “Tejst atlasa”

Počeo je post: Kako da se hranite zdravo i raznovrsno otkriva endokrinolog dr Vesna Dimitrijević Srećković

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike