Recept dana: Filet lososa na pireu od avokada i belog grožđa po preporuci poznatog beogradskog kuvara
Ne znamo da li je lepše za gledanje ili degustaciju
Domaćice se često drže nekih proverenih recepata koje su već “navežbale” višegodišnjim ponavljanjima, međutim, povremeno nije loše izaći iz zone komfora i upustiti se u pravu kulinarsku avanturu. Mi danas, za tu avanturu, imamo ozbiljnu pomoć – poznatog beogradskog kuvara Miloša Grahovca, inače tvorca projekta “Clash of tastes” (Sudar ukusa). Zato i naš recept zvuči egzotično – filet lososa na pireu od avokada i belog grožđa sa sosom od redukovane limete i suvidiranim lešnikom.
Sastojci:
- 2 fileta lososa od po 75 grama
- 6 avokada
- 200 g belog grožđa
- 100 g lešnika
- limeta
- so, biber
- puter
Način pripreme:
Filete lososa staviti na gril bukvalno 3-4 minuta, pa ih premestiti u dublji tiganj ili vok u koji ste stavili puter. Lososa “kupati u puteru” da bude sočan, a ne suv.
Za pire: Staviti belo grožđe da se kuva 8 minuta, potom iscediti od vode i sipati u bovu. Izmrvite avokado, blendati zajedno, pa ispasirati zbog koštica belog grožđa – da ne bude gorko. Dodati prstohvat soli i bibera. Lešnik kuvati u vakuum kesi u šerpi u polu-dubokoj vodi na 50 stepeni Celzijusa i to sat vremena. Ovo je važno da bi lešnik ostao originalnog ukusa.
Ribu postaviti na pire, preliti limetom i dodati lešnike.
Bon appetit!
Saznaj više:
Recept dana: Argentinska čokoladna torta, treći najbolji slatkiš na svetu po izboru “Tejst atlasa”
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari