Recept dana: Cordon bleu sa pilećim fileom, sočan i ukusan, nema kome se neće svideti

10.06.2021

06:08 >> 06:19

0

Bukvalno se topi u ustima

Recept dana: Cordon bleu sa pilećim fileom, sočan i ukusan, nema kome se neće svideti
Copyright Printscreen/Youtube

Ako ste ljubitelj piletine ovaj recept će vam se sigurno dopasti. Ovako spremljeno meso je veoma sočno, mekano i ukusno. Iako pileći file može da bude suv, u ovom jelu je toliko sočan da se bukvalno topi.

Idealan je i ako su vam se najavili gosti, a garantujemo da će se i vaši ukućani oduševiti.

Sastojci:

  • 2 komada pilećeg filea
  • 4 komada šunke
  • sir – kačkavalj, gauda, ementaler ili neki drugi prema vašem izboru
  • nekoliko kiselih krastavčića isečenih na tanke listiće
  • 2 male kašike senfa
  • 2 jaja za pohovanje
  • brašno i prezle za pohovanje

Način pripreme:

File belog mesa preseći po sredini na dva dela, da dobijete tanje filee. Oba dela malo izlupati da bi se stanjili, posoliti i pobiberiti. Unutrašnjost filea premazati senfom. Zatim na jednu polovinu stavite po dva lista šunke, kačkavalj i krastavčiće. Preklopiti i prikačiti čačkalicama da se ne bi odvajalo.

Umutiti dva jaja, pripremiti u posude prezle i brašno. Piletinu najpre umočite u brašno, pa u jaja i na kraju dobro uvaljati u prezle.

U tiganj sipajte ulje i stavite tri kockice putera. Pržiti meso sa obe strane dok dobro ne porumeni.

Bon appetit!

pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike