Recept dana: Čorba od paradajza i leblebija vratiće vam energiju za tili čas

08.05.2021

08:08

0

Autor: K. Obradović

Ukoliko želite da pojedete nešto zdravo i lagano, ova čorbica pravi je izbor za vas

Profimedia

Posle napornog dana osvežiće vas i preporoditi. Čorba od paradajza i leblebija zdrava je i lagana, a sprema se očas posla. Gotova je za otprilike pola sata.

Možete je paviti za ručak, a ako želite laganu večru, onda je kompletan i hranljiv obrok.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica luka – naseckati
  • 2 štapa celera – naseckati
  • 2 čena belog luka – zgnječiti
  • kašika pirea od paradajza
  • 400 g seckanog paradajza iz konzerve
  • 400 g leblebija iz konzerve
  • 150 g sitne ječmene testenine (liči na pirinač)
  • 700 ml bujona od povrća
  • 2 kašike pesta od bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • hrskavi hleb – za posluživanje uz čorbu

Način pripreme:

Zagrejte kašiku maslinovog ulja, dodajte luk i celer, pa pržite 10 do 15 minuta, ili dok povrće ne omekša. Potom dodajte beli luk i kuvajte još minut. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke, osim pesta i preostalog maslinovog ulja.

Ostavite da se malo prokuva na laganoj vatri, 6 do 8 minuta, odnosno dok testenina ne omekša.

Gotovu čorbu rasporedite u tanjire, pa u svaku dodajte malo mešavine pesta i maslinovog ulja. Poslužite uz kriške hrskavog hleba (ispecite ih u rerni dok ne postanu hrskave).

Bon appetit!

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti