Sećate se čuvene švercerske torbe "krmače"? Sada je pravi "Balensijaga" po nenormalnoj ceni

12.09.2021

12:50 >> 12:53

0

I oni su je namenili za kupovinu

Sećate se čuvene švercerske torbe "krmače"? Sada je pravi "Balensijaga" po nenormalnoj ceni
Copyright Printscreen

Zbog nove torbe za kupovinu koju potpisuje čuveni brend “Balensijaga” uzburkale su se društvene mreže.

A možda je i nama sa ovih prostora, koji pamtimo nestašice i šverc, najviše zapala za oko njena sličnost sa čuvenom “krmačom”.

pročitajte još

Naime, njihova nova torba neodoljivo podseća na plastičnu torbu „krmaču“ koju je većina ljudi bar nekada imala ili videla na pijacama, a u koju nema šta ne može da stane.

I dok izgled podseća, tu se završava svaka sličnost. Ono što kod ove dve torbe ne može da se poredi svakako je cena. Dok cena plastične karirane torbe ne prelazi nekoliko stotina dinara, “Balensijagina” verzija košta čak 2.090 dolara.

Takođe, razlika je i u materijalu. Kod “Balensijage” je reč o Barbes torbi od bele teleće kože sa crvenim i plavim kvadratima, na čijoj se prednjoj strani nanosi logo luksuznog brenda.

“Balensijaga”, koja je u vlasništvu Keringa, uspešnog luksuznog konglomerata čiji portfelj, takođe, uključuje brendove poput “Gučija” i “Sen Lorana”, etablirala se kao subverzivni glas u industriji pod vođstvom kreativnog dizajnera Demne Gvasalie.

On ima naviku da se poigrava proporcijama i stilovima i da reinterpretira uobičajene predmete masovnog tržišta, povremeno stvarajući viralne proizvode koji privlače pažnju interneta svojom neobičnošću ili običnom drskošću.

Pogledajte još neke modne komade luksuznog brenda koji su privukli ogromnu pažnju:

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike