Francuskinje su izabrale: Ovo je šest najpopularnijih parfema svih vremena

04.10.2020

09:35 >> 08:22

0

Čuveni dizajner parfema Francis Kurkdjian sastavio listu klasika

Francuskinje su izabrale: Ovo je šest najpopularnijih parfema svih vremena
Copyright Profimedia

Postoje mirisne note koje su odavno prevazišle trend i nose se uvek i zauvek. Neki parfemi prosto su napravljeni za sve dame, bez obzira na doba u kom su živele, stalež kom pripadaju, posao kojim se bave, da li su gospođe ili gospođice. Magazin Vogue pozvao je u pomoć poznatog francuskog dizajnera parfema Francisa Kurkdjiana, pa su zajedno sastavili listu najpopularnijih francuskih parfema svih vremena. Na listi su se našli sve sami klasici, a Kurkdjian je izneo svoje mišljenje zbog čega su toliko posebni i zašto ih Francuskinje toliko vole.

1. Chanel N°5

Ne postoji osoba koja nije čula za njega. To je legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Budi sećanje na Marilyn Monroe koja ga je nosila i modnu kuću Chanel zajedno i to je nešto neverovatno. Bez obzira da li vam se dopada, a s obzirom na to da je napravljen pre skoro 100 godina, vrlo je poseban i trebalo bi da ga isprobate ako već niste.

2. Cacharel Anaïs Anaïs

L’Air du Temps Nine Ricci nekada je bio prvi parfem koji biste dali devojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Ne mogu reći da je lagan jer ima veliku auru, ali vrlo je svetao i prozračno cvetan, pojasnio je Kurkdjian.

3. Guerlain Shalimar

U jednom trenutku jednostavno želiš isprobati parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možeš ga osetiti u pozorištu ili namirisati u operi.

Profimedia

4. Yves Saint Laurent Opium

Prvo imate Yvesa Sainta Laurenta, zatim imate modu i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog veka jer parfemi u to vreme nisu imali voćne note koje danas mnogo koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još ima nešto posebno u njegovu nazivu.

Profimedia

5. Kenzo Flower by Kenzo

Ovo je jedan orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera. Ako pogledate popis najprodavanijih parfema u drugim zemljama, shvatićete da je ovaj parfem s mirisom ruža za usne nešto što uglavnom viđate u Francuskoj i nigde drugde. Radi se o klasiku.

6. Chanel Coco Mademoiselle

Skoro svaka žena koju poznajem imala ga je u jednom trenutku. On u sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je savremen, šik, elegantan. To je jedan voćno-cvetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi vrlo su francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni.

Lista je pred vama, a vi razmislite na koji klasik želite da mirišete ove jeseni i zime.

Saznaj više:

20 niche parfema za koje morate da znate

Srpski princ Dimitrije Karađorđević od Jugoslavije dizajnira nakit koji krasi svetski džet-set

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vogue

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike