Saveti profesionalnih šminkera kao spas: Kako šminkom da sakrijete umor?

02.04.2022

10:09

0

Saveti profesionalnih šminkera kao spas: Kako šminkom da sakrijete umor?
ej-agumbay-oCBN3qANdaE-unsplash - Copyright Unsplash

Ovi trikovi profesionalnih šminkera pomoći će vam da “razbudite” umorno lice. Ako vam je prvi na pamet pao korektor - grešite. Korektor nije “čarobni štapić” koji će prikriti tragove neprospavane noći i može imati suprotan efekat ako pospane oči stavite u prvi plan. 

Prvo i osnovno, čim ustanete iz kreveta, umijte se što hladnijom vodom – to će razbuditi i vas i kožu. Takođe, hladna voda će vratiti malo rumenila vašoj koži, pa ćete izgledati budnije.

Pogrešan izbor mejkapa na umornom i otečenom licu može samo učiniti da izgledate još iscrpljenije i starije. Stručnjaci savetuju da ružičastim tonovima najbolje i najbrže možete postići svež i odmoran izgled lica.

Unsplash
 

Nanesite puder, a sitne nepravilnosti pokrijte korektorom. Nakon nanošenja pudera u prahu ili kamenu, na lice nanesite rumenilo.

Iako se možete odlučiti za bilo koju ružičastu nijansu rumenila, mejkap artisti preporučuju da se odlučite za koralnu nijansu, koja je apsolutni hit ovog proleća.

Kako bi vaše lice zaista blistalo, savetuje se da koristite dve nijanse rumenila. Svetliju nijansu ružičastog rumenila nanesite na jagodice, a prema ivicama lica nanesite nešto tamnije nijanse.

Da biste umor potpuno izbrisali, na oči nanesite senke svetlih i vedrih nijansi.

Čak i ako nemate vremena da stavljate maskaru, uvijte trepavice uvičajem – oči će delovati otvorenije, pa ćete odmah izgledati budnije i svežije.

Unsplash
 

Kada ste umorni, koža izgleda bledo. Sjajan način da taj "problem" brzo rešite je bronzer, koji će koži vratiti sjaj. Nanesite ga uz liniju kose, obraze i vilicu u obliku broja 3, kako biste izgledali što prirodnije. Čistom četkicom skinite višak bronzera, kako biste izbegli previše sjaja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike