Profesionalci savetuju kako da vam lice zablista: Šta se prvo nanosi - rumenilo ili bronzer?

11.11.2021

16:50

0

Profesionalni šminkeri imaju svoj redosled

Profesionalci savetuju kako da vam lice zablista: Šta se prvo nanosi - rumenilo ili bronzer?
Šminkanje - Copyright Pexels

S obzirom na to da je sada konturisanje lica u trendu, bez rumenila, bronzera i hajlajtera ne može da se zamisli savršen mejkap.

Svako ima svoj način kako se šminka, ali ako se pitate kako to rade profesionalci, evo šta oni preporučuju za sjaj.

Profimedia
 

Bronzer

Nakon nanošenja podloge i korektora, istaknite crte i strukturu lica konturom, kaže šminkerka Aleksandra Kompton. Bez obzira da li koristite kremastu strukturu za naglašavanje jagodica ili bronzer u puderu za sveobuhvatni sjaj, ovaj korak će vam pružiti sjajan ten.

Rumenilo

Neko više voli da koristi ružičasto rumenilo umesto bronzera kako bi istakli jagodice, ali rumenilo i bronzer mogu imati dvostruku ulogu. Kada koristite oboje, većina stručnjaka preporučuje da nanesete rumenilo preko bronzera, pogotovo ako imate rumenilo s kremastom strukturom ili svetlucavo.

Hajlajter

- Lično, volim da nanesem hajlajter poslednji – rekla je slavna šminkerka Meri Irvin.

– Pripremiću kožu, naneću podlogu, korektor, rumenilo, bronzer i onda ću da razmislim o tome gde još želim da dodam sjaj. Malo više proizvoda će pomoći vašoj koži da zablista.

Dakle, bronzer, rumenilo, hajlajter - profesionalni šminkeri slede ovaj redosled nanošenja šminke, u zavisnosti od teksture proizvoda.

Instagram: @jvongphoumy
 

– Pokušajte da izbegnete da nanosite više slojeva pudera jer to može da izazve odvajanje proizvoda i mrlje na koži – kaže Komton.

Ali opet, na kraju dana, rutine šminkanja kod svakog od nas su potpuno različite i lične, pa se slobodno držite onoga što smatrate da je ispravno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike