Konačno spasena: Tetovirana mačka koja je živela u zatvoru traži novi dom

24.02.2023

14:51

1

Autor: K. O.

Biće joj potrebno mnogo ljubavi

Konačno spasena: Tetovirana mačka koja je živela u zatvoru traži novi dom
Copyright Profimedia

Makar iz serija znamo da zatvorski život nije lak, a tek kako li je bilo ovoj mački. Jedna maca rase sfinks koja još ni ime nema, provela je neko vreme u meksičkom zatvoru, gde je, po svemu sudeći, preživela golgotu.

Ona je stara oko godinu dana, kriminalci su je čak istetovirali, a sada se za nju traži novi dom koji će biti pun ljubavi.

Mačka se sada nalazi u meksičkom gradu Huarezu, pošto ju je policija spasila i odnela u azil u kom su se pobrinuli za nju.

Profimedia
 

Članovi bande u zatvoru čak su tetovirali njenu kožu. Potpuni nedostatak dlake tipičan je za ovu rasu, a telo sfinks mačke prekriva samo lagana, jedva vidljiva dlačica.

Zatvorske tetovaže se nalaze na obe strane njenog vitkog, sivog tela i uključuju izraz Made in Mexico (proizvedeno u Meksiku).

Printscreen/YouTube
 

Vlasti kažu da sada traže pravu porodicu koja će mačku, koja nije na prodaju, uzeti u svoj dom.

- Mačka je vrlo društvena i u odličnoj je formi, nema nikakvih infekcija - rekao je Rojtersu Cezar Rene Dijaz iz lokalnih vlasti grada Huareza.

Odbor gradskih vlasti doneće konačnu odluku o udomljavanju pre predstavljanja mačke novoj porodici na ceremoniji 1. marta.

Printscreen/YouTube
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike