Divlja, povučena ili zvezda porodice - odrediće horoskopski znak: Kakva je vaša mačka prema astrologiji?

30.01.2023

17:15

0

Autor: K. O.

Prema tvrdnjama astrologa, na ličnost mačke utiče horoskopski znak, tako je svaka maca priča za sebe

Divlja, povučena ili zvezda porodice - odrediće horoskopski znak: Kakva je vaša mačka prema astrologiji?
Žena i mačka - Copyright Pixabay

Bez obzira na to da li ste vlasnik ili samo ljubitelj mačaka, sigurno znate da su one posebne životinje. Već hiljadama godina živimo zajedno, a mace su uspele da zadrže svoju nezavisnost i da nam jasno postavljaju granice.

Iako žive sa svojim ljudskim porodicama i pokazuju odanost i ljubav, i dalje će zadržati svoju ličnost, ali i jasno dati ljudima do znanja kada je vreme da ih puste na miru i da žele da budu same.

Oni koji žive sa mačkama znaju koliko mogu biti čarobne, ali i potpuno različite. Dok će neke obožavati društvo, druge će se držati na sigurnoj udaljenosti.

Prema tvrdnjama astrologa, na njihovu ličnost u velikoj meri utiče i njihov horoskopski znak. Zavisno od toga, neke vole da se igraju, neke da istražuju, a neke mace najviše uživaju u poslasticama i izležavanju.

A ako ste i sami vlasnik mačke, u nastavku pogledajte šta o njoj govori njen horoskopski znak.

Pexels
 

Mačka i njen horoskopski znak


Ovan (21. marta - 19. aprila)

Mačke rođene u ovom periodu spadaju pod kardinalni vatreni znak koji je ujedno i prvi znak Zodijaka. Stoga se radi o najmlađem znaku koji voli pažnju, ali obožava i izazove. Ove mace uvek su spremne na akciju i obično su vrlo energične. Kada nešto žele, omiljenu grickalicu ili igru, biće prilično uporne i mogu napraviti veliki nered kako bi bilo po njihovom.

Bik (20. april – 20. maj)

Rođena u drugom horoskopskom znaku, tvoja mačka je verovatno slatka i mirna. Poznato je da Bikovi rade sve u svom ritmu i kreću se kroz život s opuštenom lakoćom, delom zahvaljujući svojoj vladajućoj planeti Veneri. Ovo nije maca koja obožava ludu igru i biće mnogo zadovoljnija dok drema na suncu ili uživa u nekoj mačjoj poslastici. No, ovo je fiksni znak, pa je poznat po svojoj tvrdoglavosti, a voli i da se vezuje za ljude ili hranu. Teško će se navići na novu hranu ili mesto.

Pixabay
 

Blizanci (21. maja - 20. juna)

Rođena pod promenjivim vazdušnim znakom kojim vlada planeta komunikacije Merkur, tvoja maca je vrlo društvena i prilično glasna. Različitim mjaukanjima pokazaće šta tačno želi i kako se oseća, ali i koliko voli druženje. Ali kako se radi o znaku koji predstavljaju blizanci, verovatno će pokazati različite karakteristike, možda će biti super zaigrana, a onda će se naglo povući. Verovatno je i vrlo prilagodljiva, te se brzo privikne na novu okolinu ili ljude, mnogo brže od drugih mačaka.

Rak (21. juna - 22. jula)

Ovim horoskopskim znakom vlada Mesec, pa je tvoja slatka mačka verovatno uvek uz tebe. Emotivna i intuitivna, obožava maženje, a verovatno spava uz tebe i voli da se sklupča kad god joj se pruži prilika. Osim toga, ovo je znak negovatelja, pa će onda uvek biti uz tebe i pružati podršku ako oseti da nešto nije u redu. No, ipak je sklona promenama raspoloženja, pa se ponekad može udaljiti i povući, visoko na ormar jer želi mir.

Pixabay
 

Lav (23. jula - 22. avgusta)

Ovim znakom vlada Sunce, pa tvojoj maci donosi puno vitalnosti, a obožava da bude u centru pažnje. Voli da se šepuri tokom igre ili će se rado pokazivati pred gostima kao da je mačja verzija Dženifer Lopez. S obzirom na to da je ovaj znak povezan sa zabavom, tvoja maca je sigurno razigrana, bezbrižna i vrlo zabavna celoj porodici. Osim toga, divno će joj pristajati neka raskošna mačja ogrlica kojom će ponosno zazvoniti.

Devica (23. avgusta - 22. septembra)

Tvoja maca rođena je u promenjivom zemljanom znaku i verovatno je jako ljubazna, a želi da bude i vrlo uslužna. Najsrećnija će biti kada se druži s tobom dok nešto radiš. Bez obzira na to da li kuvaš, čistiš ili se baviš nekim drugim stvarima, ona će biti prisutna. Kako je ovaj znak vrlo fokusiran na detalje, tako bi tvoja maca mogla dugo, dugo gledati u male bube na prozorskoj dasci ili tražiti ptice. I naravno, vrlo je čista. Iako su mace poznate po higijeni, kod tvoje mace će to biti posebno izraženo.

Profimedia
 

Vaga (23. septembra - 22. oktobra)

Ako je tvoja mačka rođena u znaku Vage, kojom vlada planeta Venera, onda je velika verovatnoća da je društveni leptirić. Budući da je Venera planeta ljubavi, tvoja maca je vrlo lepa i simpatična, a takođe je i vrlo mirna i nikako ne voli sukobe. Posebno je osetljiva na glasne zvukove ili bilo kakve nesuglasice u kući. Osim toga, uživaće u svom toplom ležaju i uopšteno u udobnosti.

Škorpija (23. oktobra - 21. novembra)

Tvoja mačka je verovatno neodoljiva, iako je pomalo tajanstvena i povučena. Pod zajedničkom vladavinom Marsa, planete akcije, i Plutona, planete moći, vrlo je posebna, pa su svi iznenađeni koliko je čarobna. Osim toga, sigurno je jako vezana za svoju ljudsku porodicu i mrzi svaku promenu (čak više od prosečne mace).

Pexels
 

Strelac (22. novembra - 21. decembra)

Ako je tvoja ljubimica rođena pod promenjivim vatrenim znakom Strelca, kojim vlada srećni Jupiter, onda je sigurno prava avanturistkinja. Voli da istražuje. Obožavaće da skita po dvorištu ili komšiluku ili da otkriva tamne ćoškove vašeg doma. Obožava igranje, poslastice i pažnju, a s obzirom na znak u kojem je rođena, sigurno nije tiha.

Jarac (22. decembra - 19. januara)

Tvoja ljubimica je odana, ali i vrlo razumna, jer je rođena u znaku kojim vlada ozbiljna planeta Saturn. Jarac se povezuje s napornim radom i pragmatizmom, tako da je velika verovatnoća da je tvoja mačka užurbana i uživa u izazovima i ostvaruje ciljeve. Na primer, mogla bi uživati ​​u slagalici s poslasticom, a sigurno je da će uživati u nagradama.

Pexels
 

Vodolija (20. januara - 18. februara)

Tvoja mačka rođena u fiksnom vazdušnom znakom Vodolije verovatno voli da bude deo "čopora". Bilo da se radi o gostima i jednostavnom porodičnom okupljanju, ova maca će voleti da se druži sa svima, čak i s ljudima koje ne poznaje. No, kako ovaj znak ne voli ništa tradicionalno, mogla bi povremeno da pokazuje neobično ponašanje. Mogla bi vam priređivati različita iznenađenja, na primer neobične skokove pod tuš ili neke druge, slične akrobacije.

Ribe (19. februara - 20. marta)

Ako je tvoja mačka rođena kada je Sunce bilo u promenjivom vodenom znaku Riba, onda je verovatno čarobna. Ipak, ovo je znak koji je povezan s duhovnošću. Ovaj znak je takođe povezan s empatijom i intuitivnošću, tako da bi te tvoj krzneni ljubimac mogao čekati na vratima. Takođe, superosetljive su i možda će zahtevati malo više od mačaka rođenih u drugim znakovima, stoga će biti nužno puno ljubavi i maženja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike