Trebalo je da bude poslužen kao večera za Dan zahvalnosti, a onda je rakun Rebeka postao omiljeni ljubimac Bele kuće

02.10.2020

08:40 >> 12:10

0

Predsednik Kulidž šetao hodnicima sa Rebekom oko vrata

Trebalo je da bude poslužen kao večera za Dan zahvalnosti, a onda je rakun Rebeka postao omiljeni ljubimac Bele kuće
Copyright Wikipedia

Svet je obišla vest da je nekoliko rakuna “napalo” novinare na travnjaku Bele kuće u ponedeljak, pre konferencije za medije predsednika SAD Donalda Trampa. Životinje su se poigrale sa stvarima predstavnika medija, pre nego što ih je osoblje oteralo. Međutim, dovoljno materijala za brojne teorije zavera, između ostalih da ih je Tramp trenirao da napadnu novinare. Ipak, time se nećemo dalje baviti, već ćemo pomenuti Rebeku, rakuna ljubimca predsednika Kalvina Kulidža.

Wikipedia

Naime, on je 1926. godine od jednog svog obožavaoca dobio rakuna na poklon. Trebalo je da bude poslužen za večeru za Dan zahvalnosti, međutim, predsednik ga je usvojio i svom novom ljubimcu dao ime – Rebeka. Za Božić je Rebeka dobila i ogrlicu na kojoj je pisalo – “Rakun Bele kuće.” Prva dama Grejs, obožavala je Rebeku, pa se često sa njom i fotografisala.

-Nestašna i radoznala, morali smo da je pazimo kad je u kući. Najviše je volela da se brčka sa malo vode i igračkom. Tako je mogla satima da se zabavlja – rekla je Grejs Kulidž jednom prilikom.

Inače, ona je u Beloj kući provodila više vremena nego neki važni savetnici, a nije imala nikakva ograničenja. Predsednik se često šetao kroz Belu kuću sa Rebekom oko vrata. Kasnije se Rebeki pridružio i mužjak, Ruben kog je doveo policajac. Međutim, on je često bežao, a osoblje ga vraćalo, sve dok nije pobegao bez traga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike