Evo ko će se brinuti o četiri psa Elizabete II nakon njene smrti: Sve o kraljičinim ljubimcima

09.09.2022

07:52

0

Autor: D. R.

Kraljica je gajila posebnu ljubav prema korgijima

Evo ko će se brinuti o četiri psa Elizabete II nakon njene smrti: Sve o kraljičinim ljubimcima
profimedia-0558047237 - Copyright Profimedia

Nakon što je juče popodne preminula kraljica Elizabeta II, među brojnim pitanjima koja su se pojavila, mnogi su znatiželjni šta će se dogoditi sa Elizabetinim psima.

Kraljica je bila veliki ljubitelj životinja i bila je okružena krznenim prijateljima tokom celog života (procenjuje se da je bila ponosna vlasnica više od 30 korgija tokom svog života, prema "Reader's Digest-u").

Smatra se da su Elizabetini psi među njenim najvećim ljubavima.

- Ona voli sve životinje i apsolutno obožava pse. Bili su njena prva ljubav i biće njena poslednja - rekla je Ingrid Sjuard, kraljevski biograf, za "Newsweek". 

U trenutku smrti, 8. septembra 2022, kraljica Elizabeta II imala je četiri psa.

Najstariji od njenih ljubimaca je Kendi, za koju se veruje da ima 13 godina. Kendi je, doduše, mešavina korgija i jazavčara, takođe poznata kao dorgi.

Profimedia
 

Kraljica je poslednjih godina u svoju kraljevsku porodicu primila još dva korgija.

Kada je njen suprug princ Filip hospitalizovan 2021. godine, kraljica je dobila Muik, koji je dobio ime po mestu u blizini zamka Balmoral, jednog od Elizabetinih omiljenih letnjih odmarališta.

Princ Endru i kraljičine unuke, princeza Beatris i princeza Eugenija, poklonile su joj još jednog korgija na Filipov stoti rođendan prošlog juna.

Kraljica je takođe bila ponosna vlasnica nagrađivanog koker španijela po imenu Lizi koja je ušla u palatu u januaru 2022. godine, ali poznato je da je gajila i veliku ljubav prema konjima.

Odakle kraljičina ljubav prema korgijima?

Sve je počelo sa prvim štenetom kraljice Elizabete. Godine 1933. Elizabetini roditelji su dočekali prvog korgija kraljevske porodice, Dukija.

Kraljica Elizabeta je potom svog drugog korgija, Suzan, dobila za 18. rođendan, 1944. godine. Nakon što je Suzan ušla Elizabetin i Filipov život, već 1949. na svet donela par štenaca i tako je rođena linija kraljevskih korgija koja je tako blisko povezana sa kraljicom Elizabetom II. 

Profimedia
 

Smatra se da je kraljica započela krvnu lozu korgija koja je trajala najmanje 14 generacija pasa.

Šta se dešava sa kraljičinim psima nakon njene smrti?

Iako zvanični plan još nije objavljen, pretpostavlja se da će njena deca naslediti i preuzeti brigu o njenim krznenim prijateljima.

- Pretpostavljam da će o psima brinuti porodica, verovatno Endru jer je on taj koji joj ih je dao, oni su prilično mladi. Gde god da završe njeni korgiji, znam da su u dobrim rukama kada su sa onima koji su voleli kraljicu i divili se njenom dubokom uvažavanju članova njene četvoronožne porodice - rekla je Ingrid Sjuard za "Newsweek".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike